SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

Socialdemokraternas vallöften kan ge orgasm

Dela

Åtminstone en orgasm för hjärnan. Det är nämligen så många beskriver känslan av att lyssna på behagliga ljud via internetfenomenet ASMR. Nu ska Socialdemokraternas vallöften ge samma klimaxartade upplevelse, hoppas SSU som använder den populära ljudtekniken för att nå ut till unga väljare.

ASMR, en förkortning för Autonomous Sensory Meridian Response, är termen som beskriver en typ av mindfulness som kommer av att höra vissa ljud. Fenomenet beskrivs ofta som en “kittlande känsla i huvudet, hårbotten, ryggen eller andra delar av kroppen” och på Youtube finns över en miljon filmklipp på temat.

 Med mjuka viskningar om fler anställda i välfärden, bättre arbetsvillkor för undersköterskor och hårdare kapitalbeskattning hoppas SSU att vallöftena ska avnjutas i en mer koncentrerad miljö. 

– Den politiska debatten är stundvis hård och hektisk. Vi bestämde oss för att försöka nå ut genom bruset med viskningar snarare än att skrika oss hesa. Det här är ett roligt sätt att väcka ungas intresse, säger förbundssekreterare Andrea Törnestam.

Lyssna till vallöftena viskas här: https://www.facebook.com/ssusverige/videos/311466359616732/

Läs mer om internetfenomenet ASMR här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Autonomous_sensory_meridian_response

Presskontakt
Hanna Alexandersson, policy-strateg
Mobil: 072 450 55 90
E-post: hanna.alexandersson@ssu.se

Om SSU
Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, är Sveriges viktigaste politiska ungdomsförbund. Vi är en folkrörelse som samlar över 10 000 medlemmar. SSU påverkar och driver samhällsutvecklingen i de frågor som är viktiga för våra medlemmar och relevanta för unga i Sverige. 

Kontakter

Om

SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
Sveavägen 68
11134 Stockholm

08-7144800http://www.ssu.se

Följ SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SSU Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

Rapport: sämre löneutveckling med svaga fack1.12.2020 10:10:41 CET | Pressmeddelande

Idag släpper SSU en rapport om hur facklig organiseringsgraden löneutvecklingen i Sverige. I rapporten konstaterar vi att starka fack med hög anslutningsgrad likt den svenska fackföreningsrörelsen har en avgörande roll i att stärka löntagarnas ställning på arbetsmarknaden genom att ge högre reallöner. Sambandet kvarstår när man kontrollerar för andra viktiga faktorer så som landspecifika förhållanden, sysselsättningsgrad och produktivitet över tid inom alla OECD-länder under 2010-talet.

Danska skattenivåer för kapital ger svensk välfärd 63 miljarder19.10.2020 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Idag publicerar SSU en rapport som visar att en progressiv kapitalvinstskatt med samma skattenivåer som i Danmark skulle inbringa statskassan uppemot 63 miljarder mer per år. Det danska systemet har inga undantag för olika bolagsformer och skattenivån för kapitalvinster under 68 500 kr är 27% och skatten för vinster större än så är 42%. Enligt inkomstdata från SCB för 2018, som ligger till grund för beräkningarna, skulle enbart den rikaste tiondelen svenskar påverkas av en sådan skattehöjning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum