Grums kommun

Socialdemokratiska majoritetens budgetförslag år 2020, samt plan 2021-2022

Dela

Nu är den socialdemokratiska majoritetens budgetförslag för år 2020, samt plan 2021-2022 för Grums kommun framlagt till budgetberedningen. Beslut om budget fattas på kommunfullmäktige den 28 november 2019.

Foto: Øyvind Lund
Foto: Øyvind Lund

Ta del av nästa års budgetförslag

Nästa års förslag till budget innehåller en rad olika sparåtgärder bland annat avveckling av Skruvstad skola samt en höjning av skatten. Bakgrund till sparkraven som påverkar både våra olika verksamheter och våra invånare finns förklarade i budgetdokumentet nedan.

Läs mer om om utredning/bakgrund i bilagan Avveckling Skruvstad skola år 2020.

Chefer och ledning kommer att informera berörda verksamheter löpande under processen. Kommunen kommer att försöka undvika uppsägningar så långt det går genom andra lösningar. Beslut om budget tas på kommunfullmäktige 28 november 2019.

Avveckling av Skruvstad skola

En stor åtgärd som presenteras inför nästa år är avveckling av Skruvstad skola. Personal, elever och föräldrar kommer att få information om detta direkt av barn- och utbildningschef och rektor. Det kommer även att hållas ett informationsmöte i november.

Kontakter

Bilder

Foto: Øyvind Lund
Foto: Øyvind Lund
Ladda ned bild

Dokument

Om

Grums kommun
Grums kommun
Sveagatan 77
664 80 Grums

0555-420 00https://www.grums.se/

En Vänerkommun i Karlstadsregionen

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns nordvästra strand. Här bor cirka 9 000 invånare i och omkring orterna Grums, Borgvik, Värmskog, Segmon, Liljedal och Slottsbron. Kommunen är den största arbetsgivaren och därefter BillerudKorsnäs AB. Vid det växande handels- och industriområdet Nyängen möts E18 och E 45.

Följ Grums kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grums kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum