Norrköpings kommun

Socialkontoret stärker sina trygghetsskapande insatser under höstlovet

Dela

Under höstlovet, som också är en vecka med tivoli på Himmelstalundsfältet, kommer socialkontoret i Norrköping att stärka upp sina insatser för att finnas tillgängliga där många ungdomar är. Personal från socialkontoret kommer därför att cirkulera kring tivoliområdet samtidigt som den nya uppsökande enheten kommer att finnas i olika utsatta områden.

– Vi vill att ungdomar ska känna sig trygga i vetskapen att det finns vuxna på plats som är där för deras bästa. Utöver det uppsökande teamet som arbetar mot specifika områden kommer vi att ha minst två socialsekreterare ute på fältet varje kväll, säger Timo Pöllänen, verksamhetschef på socialkontoret.

Tidigare i år blev det stökigt kring tivolit som då var uppsatt i Vasaparken. Den här gången har Norrköpings kommun, i dialog med polisen, i god tid kunnat planera för en stärkt bemanning.

Insatserna under tivoliveckan är:

  • Det uppsökande teamet på fyra personer kommer att vara på plats i olika områden.
  • Socialjouren kommer som vanligt att vara aktiverad efter kontorstid för att fånga upp akuta händelser.
  • Två socialsekreterare, klädda i rött, kommer att finnas på plats på tivoliområdet mellan klockan 18:00-24:00 under alla tivolikvällar förutom under söndag kväll. Då kan man vända sig till socialjouren vid behov.

Kontakt:
Timo Pöllänen
Titel: verksamhetschef socialkontoret
Telefon: 073-020 21 23

____________________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 072-597 09 00

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum