Afa Försäkring

Socialstyrelsen – uppdraget, omvärlden och försäkringsmedicin

Dela

Den 30 mars arrangerar Afa Försäkring ett livesänt webbinarium med gäster från Socialstyrelsen, vilka talar om rollen som kunskapsmyndighet, digital utveckling och Socialstyrelsens stöd inom försäkringsmedicin.

Anders Fejer och Anders Dahlqvist, Socialstyrelsen, talar på Afa Försäkrings webbinarium den 30 mars.
Anders Fejer och Anders Dahlqvist, Socialstyrelsen, talar på Afa Försäkrings webbinarium den 30 mars.

Anders Fejer och Anders Dahlqvist från Socialstyrelsen berättar om Socialstyrelsens uppdrag som kunskapsmyndighet för hälso- och sjukvården. De presenterar myndighetens samarbete med andra organisationer, vägen mot e-hälsa och digital Kunskapsstyrning.

Under seminariet berättar de även om Socialstyrelsens stöd inom försäkringsmedicin och sjukskrivning samt den utveckling av stödet som pågår.

I slutet av webbinariet kommer det att finnas tid för publikfrågor som ställs via det digitala frågeverktyget Menti.

Medverkande:
Anders Fejer, enhetschef inom kunskapsstyrning och vägledning för hälsa och sjukvård, Socialstyrelsen
Anders Dahlqvist, samordnare försäkringsmedicin, Socialstyrelsen

Moderator: Annika Krook, verksamhetschef försäkringsmedicinska bedömningar, Afa Försäkring

Datum och tid: onsdag 30 mars kl. 9.00–10.00.

Media hälsas välkomna att delta i webbinariet

Anmäl dig via Afa Försäkrings webbplats senast måndag 28 mars.
En länk till webbinariet kommer att skickas till dig som är anmäld.

Välkommen!

Press- och mediefrågor hänvisas till Linda Harling, presskommunikatör Afa Försäkring: linda.harling@afaforsakring.se, 0730-96 35 12

Allmänna frågor om webbinariet hänvisas till: afaseminarier@afaforsakring.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anders Fejer och Anders Dahlqvist, Socialstyrelsen, talar på Afa Försäkrings webbinarium den 30 mars.
Anders Fejer och Anders Dahlqvist, Socialstyrelsen, talar på Afa Försäkrings webbinarium den 30 mars.
Ladda ned bild
Anders Fejer och Anders Dahlqvist, Socialstyrelsen, talar på Afa Försäkrings webbinarium den 30 mars.
Anders Fejer och Anders Dahlqvist, Socialstyrelsen, talar på Afa Försäkrings webbinarium den 30 mars.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Afa Försäkring
Afa Försäkring9 av 10 är försäkrade genom jobbet. Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar människor i privat näringsliv, kommuner och regioner. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. www.afaforsakring.se

Följ Afa Försäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Afa Försäkring

Anställda i byggbranschen – hög risk för allvarliga arbetsolycksfall17.5.2022 03:00:00 CEST | Pressmeddelande

Byggbranschen stod för åtta procent av det totala antalet sysselsatta i privat sektor år 2020. Anställda i byggbranschen har högre risk för allvarliga arbetsolycksfall än genomsnittet för samtliga yrkesgrupper i privat sektor. Byggnadsträarbetare är de som löper störst risk för ett allvarligt arbetsolycksfall. Risken att drabbas är högst bland de yngsta och äldsta inom byggbranschen, visar en ny rapport med statistik från Afa Försäkring som släpps den 17 maj.

Webbinarium: Byggbranschen – allvarliga arbetsskador och sjukfrånvaro10.5.2022 10:40:25 CEST | Pressmeddelande

Den 17 maj arrangerar Afa Försäkring ett livesänt webbinarium där vi presenterar en ny statistikrapport om allvarliga arbetsskador och sjukfrånvaro i byggbranschen. Även forskning om arbetsmiljö i byggbranschen presenteras. Byggbranschens Säkerhetspark, som samverkar med Afa Försäkring för att skapa tryggare och säkrare arbets- och praktikplatser för elever inom bygg och anläggning, berättar om sin verksamhet.

40 miljoner utlyses till nytt forskningsprogram: Arbetsmiljöeffekter vid automatisering, robotisering och artificiell intelligens2.5.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den pågående tekniska utvecklingen i arbetslivet innebär en verksamhetsutveckling som bland annat förändrar arbetets innehåll och arbetsuppgifter samt sättet att leda och organisera arbetet. Det finns kunskapsluckor och forskningsbehov om hur införandet och användningen av automatisering, robotisering och AI påverkar människors arbetsmiljö och hälsa. Nu utlyser arbetsmarknadens parter genom Afa Försäkring 40 miljoner kronor till ett nytt treårigt FoU-program.

30 miljoner utlyses till nytt forskningsprogram: Skadligt bruk i arbetslivet20.4.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Skadligt bruk är ett betydande hälsoproblem som kan leda till försämrad arbetsförmåga på grund av skador och sjukdomar eller sociala problem som följer av det skadliga bruket. Skadligt bruk leder till ökad sjukfrånvaro, trötthet och minskad produktivitet och berör även säkerheten på arbetsplatsen. Nu utlyser arbetsmarknadens parter genom Afa Försäkring 30 miljoner kronor till det nya treåriga FoU-programmet Skadligt bruk i arbetslivet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum