Vårdföretagarna

Socialstyrelsens kvalitetsmätning - Privat hemtjänst bättre resultat på alla indikatorer

Dela

I 2017 års mätning granskade Socialstyrelsen 17 kvalitetsindikatorer. På samtliga håller den privata hemtjänsten en högre kvalitet än de kommunala verksamheterna.

Håkan Tenelius - näringspolitisk chef
Håkan Tenelius - näringspolitisk chef

I Socialstyrelsens senaste kvalitetsmätning får privat hemtjänst ett bättre resultat på samtliga 17 uppmätta indikatorer jämfört med kommunal hemtjänst. Myndighet granskar årligen i vilken utsträckning hemtjänsten är anpassad utifrån den äldres behov och om det finns aktuella rutiner på plats som att upptäcka undernäring hos den äldre eller ett läkemedelsberoende.

- Ännu en undersökning slår hål på missuppfattningen om att privat hemtjänst skulle hålla lägre kvalitet än den kommunala. Samtidigt kan hemtjänsten förbättras för alla, och Socialstyrelsens underökning visar att vi måste lära av varandra, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef Vårdföretagarna.

Om Socialstyrelsens enhetsundersökning 2017:
85 procent av landets hemtjänstenheter har svarat, vilket motsvarar 2107 enheter.
Enligt Socialstyrelsen ska indikatorerna spegla delar av kvaliteten i verksamheterna. Syftet med enhetsundersökningen är att stimulera till kunskaps- och verksamhetsutveckling för att främja en jämlik socialtjänst och hemsjukvård med god kvalitet, bland annat genom jämförelser och transparens.

För mer information:
Håkan Tenelius, 072-742 69 24
Näringspolitisk chef Vårdföretagarna

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Håkan Tenelius - näringspolitisk chef
Håkan Tenelius - näringspolitisk chef
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vårdföretagarna
Vårdföretagarna
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.vardforetagarna.se

Vårdföretagarna arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället

Vårdföretagarna är en arbetsgivar- och branschorganisation för vårdgivare som bedriver vård och omsorg i privat regi oavsett driftform. Föreningen har ca 2 000 medlemsföretag med ungefär 100 000 årsanställda.

Vårdföretagarna ingår i Almega och är medlem i Svenskt Näringsliv. Föreningen arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället. Vi tillvaratar de privata vårdföretagens intressen och förbättrar den privata vårdens förutsättningar. 
Läs mer på www.vardforetagarna.se

Följ Vårdföretagarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vårdföretagarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum