Stockholms stad

Södermalms satsning på sommarjobb gav resultat

Dela

Södermalms satsning på kommunala sommarjobb har gett resultat. Inom nästan alla områden är ungdomarna mycket mer nöjda i år jämfört med 2015. Hela 90 procent av sommarjobbarna trivdes med arbetsuppgifterna, 81 procent tyckte att arbetsuppgifterna var meningsfulla och 52 procent säger sig ha fått ökat intresse för jobb inom staden. Det visar årets utvärdering av sommarjobb inom Stockholms stad.

– Det är glädjande att vi ser en kvalitetsutveckling trots att vi gått från 301 sommarjobb 2014 till 901 sommarjobb i år, säger nämndordförande Anders Göransson (S). Ett sommarjobb ger värdefull erfarenhet och egna pengar. Dessutom bidrar ungdomarnas insatser till ett bättre Södermalm.

Ökade möjligheter för framtida jobb

Förutom ökat intresse för framtida jobb inom Stockholms stad, tror 80 procent av ungdomarna att sommarjobbet ökat möjligheter att få framtida sommarjobb utanför Stockholms stad.

Om sommarjobben på Södermalm

Ungdomarna sommarjobbade inom 

  • förskolor
  • äldreomsorg
  • grupp- och servicebostäder
  • stödboenden
  • verksamheter som erbjuder sysselsättning för personer med funktionsnedsättningar
  • inom parkskötsel 
  • det lokala brottsförebyggande rådet, Söderandan.

Utvärderingen bifogas.

Kontakt:

Nämndordförande Anders Göransson (S) 0768-44 87 88

Tf. avdelningschef sociala avdelningen victoria.callenmark@stockholm.se 08-508 12 564

Pressansvarig elisabeth.sandell@stockholm.se 08-508 12 040

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen20.4.2018 10:28Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum