Djurens Rätt

Sodexo blir nästa företag att ta mer ansvar för kycklingarna!

Dela

Den 11 juni inledde Djurens Rätt tillsammans med ett 10-tal andra djurorganisationer i Europa en kampanj mot ett av Europas största Service Management-företag, Sodexo. Den 15 juni meddelade Sodexo att de i alla sina europeiska verksamheter kommer förbättra välfärden för kycklingarna senast 2026, detta genom att ta med European Chicken Commitment i sina upphandlingar.

- Sodexos beslut kommer påverka otroligt många djurindivider runt om i hela Europa och det är vi väldigt glada över, säger Nathalie Söderström ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt.

I Europa och Nordamerika har över 150 företag valt att bidra till att förbättra för de djur som är flest och som har det sämst, däribland IKEA, Nestlé, Pret A Manger, Bastard Burgers, Dr Oetker och Paradiset. Trots detta är branschorganisationen Svensk Fågel inte öppna för att diskutera dessa välfärdsförbättringar.

- Det är verkligen bekymmersamt att Svensk Fågel inte verkar villiga att förändra för kycklingarna. Vi har flertalet gånger försökt få till ett möte med dem men de tackar gång på gång nej så det är positivt att företagen visar vägen här, säger Linn Bleckert kampanjkoordinator på Djurens Rätt.

European Chicken Commitment innebär bland annat att kycklingarna ska ha mer utrymme, att snabbväxande hybrider inte ska användas, att berikning ges i form av exempelvis sittpinnar och att de får tillgång till en mer normal dygnsrytm med dagsljus och bättre belysning.

Kontakter

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Glädjande att utredning föreslår införande av grovt djurplågeribrott11.2.2020 14:32:43 CETPressmeddelande

Grovt djurplågeribrott, med ett maximalt straff på fyra års fängelse, ska införas i brottsbalken för de allvarligaste fallen av djurplågeri. Det var huvudförslaget när landsbygdsminister Jennie Nilsson idag tog emot utredningen om straff och andra sanktioner vid brott mot djur. Förslaget är något som Djurens Rätt har framfört under lång tid och organisationen gläds åt att det nu kan bli verklighet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum