Trafikverket

Södra stambanan mellan Lund och Hässleholm stängs under helgen vecka 21 för upprustningsarbeten

24.5.2017 10:13 | Trafikverket

Dela

Trafikverket byter ut kontaktledningarna på sträckan Lund–Hässleholm, för att minska antalet störningar. Av säkerhetsskäl stängs all trafik av under de helger som arbetet pågår.

Tågtrafiken mellan Lund och Hässleholm är stängd under helgerna i veckorna 21, 27, 35, 40, 45, 47 och 49. Avstängningstiden för alla veckorna är alltid från lördag klockan 1.15 till måndag klockan 3.00.

Vecka 21 stängs trafiken av från lördag 27 maj 2017 klockan 1.20 till måndag 29 maj 2017 klockan 3.00.

Under avstängningen pågår arbete med att byta ut kontaktledningarna längs sträckan. Samtidigt utförs också andra underhållsarbeten. Hela arbetet planeras att vara klart under 2018, med efterarbeten under 2019.

Persontågen mellan Lund C och Hässleholm C är inställda och ersätts av bussar. Därför kommer det att ta längre tid att resa under tiden som arbetet pågår. Även Pågatåg på andra sträckor påverkas. Sök resan i Skånetrafikens app eller på skanetrafiken.se. SJ:s tåg omfattas inte, utan leds om via andra banor.

Läs mer om projektet
www.trafikverket.se/lund-hassleholm 

Nyckelord

Kontakter

Kontaktperson

Henrik Andersson, projektledare Trafikverket
Tel: 010-123 60 85

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Trafikverket

Presstips: Årets längsta spårbyte har gått i mål27.6.2017 16:56Pressmeddelande

Efter tio veckors intensivt arbete är spårbytet på södra stambanan på sträckan Vislanda-Ballingslöv klart. Totalt sju mil spår har bytts ut. - Vi har följt vår plan för hur spårbytet skulle genomföras och blivit klara i tid, det är vi jätteglada för, säger Stefan Källberg, projektledare på Trafikverket. Att spåret nu är bytt innebär en ökad tillgänglighet och möjlighet att se till att tågen kommer fram i tid. - En del trafikanter har upplevt den här perioden som besvärlig men att arbetet nu är klart innebär att vi kan undvika oplanerade störningar framöver som beror på spåret, säger Stefan Källberg. Redan under onsdagen kan trafiken börja köra enligt ordinarie tidtabell igen.  Under augusti kommer Trafikverket genomföra ett efterarbete då rälsen ska slipas. Detta arbete genomförs nattetid och kommer därför inte att påverka trafiken i någon större omfattning.   Spårbytet i siffror: 140 000 meter räls har bytts ut, det motsvarat 8 400 ton. 117 000 stycken betongsliprar har bytts ut, det

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt nyhetsrum