Upplands Väsby kommun

Sofia och Emmy är Årets Väsbybor

Dela

Sofia Trison och Emmy Öhman tilldelas utmärkelsen Årets Väsbybo 2020 för deras betydelsefulla arbete för personer som utsätts för våld i nära relationer.

Sofia Trison och Emmy Öhman är Årets Väsbybor.
Sofia Trison och Emmy Öhman är Årets Väsbybor.

Sofia Trison och Emmy Öhman är verksamhetsansvariga för den ideella föreningen Mivida i Upplands Väsby. Mivida erbjuder sedan 2013 en samtalsjour för personer som utsätts för våld i nära relationer. De kan också erbjuda skyddat boende för våldsutsatta personer. Sofia Trison och Emmy Öhman tilldelas utmärkelsen för sitt stora engagemang och betydelsefulla arbete.

Kommunen har ett nära samarbete med Mivida kring skyddat boende.

– Mivida verkar dagligen för ett samhälle som är fritt från våld mot kvinnor och barn. Deras arbete är goda exempel på hur enskildas insatser gör skillnad och bidrar till ett tryggare Väsby för alla som bor här, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Väsbybor har under våren haft möjlighet att nominera kandidater till Årets Väsbybo. En jury har därefter valt en vinnare. I motiveringen står det bland annat:

”I en tid av pandemi, med ökad isolering och utsatthet till följd, märks ett ökat behov av stödinsatser och fler röster hörs för att stoppa mäns våld mot kvinnor. Därför kan vi inte nog uppmärksamma och visa uppskattning för det angelägna arbete Mivida gör för att ge våldsutsatta kvinnor den hjälp och det stöd de behöver.”

Deltagare i årets jury:

Kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M)

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Andrea Möllerberg (VB)

Kommundirektör Regina Kevius

Kommunikationsdirektör Karin Hallgren

Upplands Väsby hembygdsförenings ordförande Klas Lundkvist

Det formella överlämnandet som skulle ha skett i samband med nationaldagsfirandet sker på grund av pandemin vid ett annat tillfälle.

Kontakter

Bilder

Sofia Trison och Emmy Öhman är Årets Väsbybor.
Sofia Trison och Emmy Öhman är Årets Väsbybor.
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum