Norrköpings kommun

Sofia Seifarth slutar på Norrköping Visualisering AB

Dela

Sofia Seifarth slutar sin tjänst som vd för det kommunala bolaget Norrköping Visualisering AB som driver det publika science centret vid Visualiseringscenter C. I september går flyttlasset till Kalmar och till en tjänst inom Region Kalmar.

Sofia Seifarth har varit vd för Norrköping Visualisering AB sedan oktober 2015 och avslutar tjänsten med flaggan i topp.
– Jag kom till Visualiseringscenter C precis när dialogen med Knut och Alice Wallenbergs stiftelse påbörjades om ett rekordstort anslag till verksamheten. Anslaget möjliggjorde en utvecklingsresa med spännande samverkan, teknisk uppgradering och innehållsutveckling som lyft både domteatern och utställningarna. Nu står centret inför nästa steg i utvecklingen med ett nytt interaktivt labb och våningsplan. Det har varit enormt roligt att får vara med att bidra till att Visualiseringscenter C ytterligare etablerar sig som Sveriges ledande digitala science center, säger Sofia Seifarth.

Visualiseringscenter C är en kompetenshub som samlar forskning, produkt- och företagsutveckling, publik verksamhet och utbildning, hela vägen från förskola upp till forskarexamen, tack vare samverkan mellan Visualiseringscenter C:s olika delar. En mix som Sofia Seifarth menar är unik.
– Kompetensen inom centret är styrkan. Det är en unik kompetens och resurs för Norrköping och regionen. Vi har ett starkt koncept att värna om, säger hon.

År 2017 blev Sofia Seifarth utnämnd till årets ledare under Näringslivsgalan för sitt entusiasmerande och aktiva ledarskap.
– Sofia Seifarth har på ett utomordentligt bra sätt bidragit till att sprida kunskap om visualiseringens möjligheter. Hon har varit en fantastisk ambassadör såväl för Visualiseringscenter som för Norrköping. Vi är alla skyldiga henne ett stort tack, säger Martin Andreae, kommundirektör.

Sofia Seifarth avslutar sin tjänst den sista september. Inom Region Kalmar kommer hon att arbeta med regional utveckling inom näringsliv och kultur.
Rekryteringsprocessen för en ny vd För Norrköping Visualisering AB är igång.

Kontakt:
Sofia Seifarth
Titel: vd Norrköpings Visualisering AB
Telefon: 072-228 06 67, 011-15 63 10

Anna Thörn
Titel: personaldirektör
Telefon: 011-15 16 26

_____________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum