Uppsala stift

Sofie Halvarsson och Johan Norberg vigdes till präster

Dela

I söndagens högmässa i Uppsala domkyrka vigde biskop Karin Johannesson två präster. De börjar nu sitt arbete i Uppsala stift.

- Två kandidater prästvigs idag, sa biskop Karin Johannesson i sitt vigningstal.

- Det innebär att vi, kyrkan, sänder er på ett särskilt uppdrag. Era röster ska bidra till att hålla samtalet om Jesus vid liv.

- Präster finns för att vi är människor, sa biskopen. Vi behöver få möta Jesus i dopet, brödet, vinet och gemenskapen och vi få behöver höra att han är där så att vi kan lita på det. Det är ett svar på frågan vad vi behöver präster till.

- Vi kan vara frimodiga eftersom Jesus sänder oss, fortsatte biskopen i sitt tal till de nya prästerna beger sig nu till sin första tjänst. Sofie Halvarsson beger sig till Sandviken och Johan Norberg till Knivsta.

Vid högmässan medverkade även domprost Annica Anderbrant, representanter för de mottagande församlingarna och var sin assistent som valts av dem som vigdes.

Fotografier från vigningen, på hela gruppen och enskilda personer kan beställas från Uppsala stift. Fotografierna får användas fritt med angivande av fotograf: Mats Lagergren.

På bifogad bild syns de nya prästerna tillsammans med biskop och domprost.
Från vänster: Domprost Annica Anderbrant, Sofie Halvarsson, Johan Norberg och biskop Karin Johannesson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum