Bookmark Förlag

Sofie Sarenbrant är en av årets sommarpratare

Dela

I dag presenteras årets sommarvärdar för Sommar i P1 i Sveriges Radio. Författaren Sofie Sarenbrant är en av dem. Söndagen den 28 juni sänds hennes program.

© Mattias Ahlm, Sveriges Radio
© Mattias Ahlm, Sveriges Radio

Sofie Sarenbrant är känd för sina fängslande och relationsdrivna samtidsdeckare. Men det är inte författarrollen hon kommer att berätta om i sitt sommarprat den 28 juni.

”Efter tio år som författare är det lockande att prata om skrivande, men jag vill ägna mina minuter åt något helt annat. Något som kanske kan göra skillnad”, säger Sofie Sarenbrant.


Om Sofie Sarenbrant
Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets deckarförfattare 2019. Hennes böcker har sålt i 2,5 miljoner exemplar i 15 länder. Den fängslande serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Visning pågår blev den mest sålda deckarpocketen i Sverige 2015 och Syndabocken var årets mest lyssnade ljudbok på Storytel 2018. Både Skamvrån och Syndabocken har vunnit Stora e-bokspriset. Sofie Sarenbrant är aktuell med Mytomanen, som släpptes i maj 2020.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

© Mattias Ahlm, Sveriges Radio
© Mattias Ahlm, Sveriges Radio
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG ger ut unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. Vi arbetar hårt för att nå ut med våra titlar och vi har haft förmånen att få fina mottaganden.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Pascal Engmans nya samtidsthriller Änkorna gör upp med det Sverige som fostrat trehundra IS-terrorister.21.9.2020 16:43:47 CESTPressmeddelande

”Jag tillhör en generation som vuxit upp med hotet från den islamistiska terrorn. Vars liv, på många sätt, präglats av rädslan för att dö sönderskjuten eller sprängd på fotbollsmatchen, nattklubben eller gatan. Jag tror att den rädslan och det hotet har påverkat oss mer än vi förstått. Därför är Änkorna något slags uppgörelse med ett Sverige som kunnat fostra trehundra IS-terrorister”, säger Pascal Engman.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum