Bookmark Förlag

Sofie Sarenbrant blir Årets svenska deckarförfattare för tredje gången

Dela

Sofie Sarenbrant tog under årets bokmässa i Göteborg emot pris för Årets svenska deckarförfattare för tredje gången. Hon var nominerad för fjärde året i rad, och vann utmärkelsen även 2019 och 2020. Priset delas ut av streamingtjänsten BookBeat i samarbete med deckarfestivalen Crimetime.

Foto: Natalie Greppi
Foto: Natalie Greppi

”Vilken ära att få ta emot priset Årets deckarförfattare för tredje gången. Särskilt med tanke på vilka fantastiska författare som varit nominerade. Sverige har så otroligt många bra deckarförfattare. Konkurrensen är stenhård. Tusen tack till alla som lyssnat på eller läst Själsfränden, Skyddsängeln och Mytomanen. Och förstås stort tack till mitt förlag och uppläsaren Katarina Ewerlöf”, säger Sofie Sarenbrant.

Sofie Sarenbrant var nominerad för fjärde gången, lika många år som utmärkelsen delats ut, och hon vann både 2019 och 2020. Priset, som är helt datadrivet, baseras på hur populära, genomlyssnade och omtyckta de tre senaste böckerna från landets bästa deckarförfattare varit under de tolv senaste månaderna.

”Sofie Sarenbrants serie om Emma Sköld är ett unikum inom deckargenren! Lyssnarna och läsarna älskar hennes sätt att binda samman deckarintrigen och karaktärernas egna relationer. Sofie lyckas återigen med mästerstycket att leverera spänning på absolut högsta nivå med Själsfränden och samtidigt öka intresset för alla böckerna i serien, år efter år”, säger Emelie Hollbox, Senior Content Performance Specialist på BookBeat.

”Jag är otroligt glad och stolt!” säger förlagschef Claes Ericson. ”Sofie Sarenbrant har ett historiskt bra år, men den här utmärkelsen håller jag särskilt högt. Det är ett superstarkt erkännande.”

De övriga nominerade till Årets svenska deckarförfattare 2022 var Pascal Engman, Camilla Grebe, Mari Jungstedt, Emelie Schepp och Viveca Sten.

SOFIE SARENBRANT debuterade 2010. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. De 10 böckerna i serien har sålt i över 5 miljoner exemplar i 15 länder. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Natalie Greppi
Foto: Natalie Greppi
Ladda ned bild
Omslag: Sanna Sporrong/Lise Hellström Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Omslag: Sanna Sporrong/Lise Hellström Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Ladda ned bild
Omslag: Anna Henriksson/Lise Hellström Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Omslag: Anna Henriksson/Lise Hellström Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Ladda ned bild
Omslag: Sanna Sporrong Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Omslag: Sanna Sporrong Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum