Bookmark Förlag

Sofie Sarenbrant debuterar som barnboksförfattare

Dela

Succéförfattaren Sofie Sarenbrant debuterar med den angelägna barnboken Mira & Månen: En vän för livet, som handlar om bandet mellan en flicka och hennes favoritponny.

Succéförfattaren Sofie Sarenbrant har på senare år hittat nyckeln till en balanserad och harmonisk vardag när skrivperioderna är som stressigast. För henne finns en plats som alltid skänker lugn – stallet. Kärleken till hästarna resulterade i Sofie Sarenbrants barnboksdebut Mira & Månen: En vän för livet, som släpps i dag. Boken vänder sig till barn i åldern 9–12 år och skildrar utanförskap, svårigheterna med att försöka passa in och hur en ponny kan bli din allra bästa vän.

”Jag ville skriva en liknande typ av bok som jag själv läste som ung”, säger Sofie Sarenbrant. ”En klassisk hästbok med den där röda pärmen och tecknade framsidan. En nostalgitripp, men med ett viktigt budskap. Alla passar inte in i en ridskolemiljö, hänger kanske inte med i samma utveckling som de andra. Men hästarna kan ha en avgörande roll för att just det barnet ska kliva ur sängen på morgonen.” 

Boken skildrar trettonåriga Miras vardag. I skolan är hon bara luft och hon har svårt att få vänner. Hos hästarna kan hon vara sig själv. Men ridningen känns inte lika kul längre, det börjar bli för svårt. När stallets finaste ponny Månen skadas lämnas han åt sitt öde – om det inte vore för Mira. Hon sköter om honom och deras band växer sig allt starkare. Drömmen är att en dag få tävla på honom men för att nå dit måste hon bli en bättre ryttare.

Mira & Månen: En vän för livet är lika klassisk som modern”, säger Bookmarks förlagschef Claes Ericson. ”Det viktiga budskapet ger handlingen extra tyngd, och jag tror att många barn och ungdomar kommer att känna och identifiera sig med huvudpersonen.”

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets deckarförfattare 2019 och 2020. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Böckerna har sålt i över 4 miljoner exemplar i 15 länder. Hennes senaste deckare Själsfränden blev sommarens mest lyssnade ljudbok på samtliga streamingtjänster. Hösten 2021 släpptes Munkavle, ett drabbande vittnesmål om konsekvenserna av de övergrepp Sofie Sarenbrant utsattes för som barn.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Foto: Linda Gabor
Foto: Linda Gabor
Ladda ned bild
Foto: Linda Gabor
Foto: Linda Gabor
Ladda ned bild
Illustration och grafisk form: Filippa Widlund
Illustration och grafisk form: Filippa Widlund
Ladda ned bild
Uppläsare: Philomène Grandin
Uppläsare: Philomène Grandin
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum