Bookmark Förlag

Sofie Sarenbrant följer upp sommarprat med bok om övergreppen

Dela

Efter elva år som författare släpper Sofie Sarenbrant sin viktigaste bok, Munkavle. I femton år bar hon på en hemlighet som hon till slut valde att berätta. Mellan åtta och tretton års ålder utsattes hon för sexuella övergrepp.

Med över 1,7 miljoner lyssningar blev Sofie Sarenbrants sommarprat ett av 2020 års mest uppmärksammade och har hyllats av såväl lyssnare som media. ”Sofie Sarenbrant gestaltar övergreppen med briljans”, skrev Lotta Olsson i Dagens Nyheter. ”Det är det viktigaste hon någonsin berättat, och jag har aldrig lyssnat mer uppmärksamt.”

”Detta är verkligen drabbande läsning”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark förlag. ”Känslorna och reaktionerna som Sofie Sarenbrant förmedlar i sin roman är så starka och av ett slag som jag inte sett någon annanstans. På det sättet är Munkavle en bok som alla borde läsa."

”Tanken var aldrig att det skulle bli en bok, men efter den enorma responsen jag fick förra sommaren gick det upp för mig vilket stort behov det finns av att någon sätter ord på det svåra. Och om jag kan hjälpa en enda människa till, så är det värt det”, säger Sofie Sarenbrant.

Munkavle, som utkommer 25 augusti, är ett gripande vittnesmål om konsekvenserna av sexuella övergrepp mot barn. Om självtvivel som förvandlas till mod. Men framför allt är det en berättelse som skänker styrka och hopp till andra drabbade. 

Sofie Sarenbrant debuterade 2010. Totalt har hennes böcker sålt i över 3,5 miljoner exemplar i 15 länder och hon har rönt stora framgångar med sin serie om kriminalinspektör Emma Sköld.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Foto: Tommy Sarenbrant
Foto: Tommy Sarenbrant
Ladda ned bild
Omslag: Emma Graves
Omslag: Emma Graves
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum