Bookmark Förlag

Sofie Sarenbrant kan vinna pris som Årets svenska deckarförfattare för tredje året i rad

Dela

Sofie Sarenbrant är nominerad till Årets svenska deckarförfattare 2021, en utmärkelse som hon vunnit både 2019 och 2020. Priset delas ut av strömningstjänsten BookBeat i samarbete med deckarfestivalen Crimetime i Göteborg den 25 september.

”Äntligen är det dags att hylla alla fantastiska svenska deckarförfattare igen med det här priset som via sammanvägd data visar vem som verkligen varit bäst det senaste året. Vi tittar nu tillbaka på ett fint år för deckargenren med en ovanligt stark utgivning. Som nomineringslistan visar står sig de etablerade namnen otroligt starkt och fortsätter locka fler och fler lyssnare och läsare år efter år. All insamlad data visar att det än så länge är väldigt jämt mellan de nominerade, så det ska bli spännande att se hur användarna lyssnar, läser och sätter betyg de här sista veckorna innan priset delas ut”, säger Anna Riklund, Head of Content Curation på BookBeat.

Priset är helt datadrivet och baseras på hur populära, genomlyssnade och omtyckta de tre senaste deckarna från bokaktuella svenska deckarförfattare har varit under det senaste året. Nytt för i år är att även betyget för böckernas uppläsning räknas in. 

”Vilka fantastiska nyheter! Vad roligt att Skyddsängeln och de tidigare delarna i serien om Emma Sköld fungerar så bra som ljudbok. Det är förstås mycket tack vare uppläsaren Katarina Ewerlöf”, säger Sofie Sarenbrant.

De övriga nominerade till Årets svenska deckarförfattare 2021 är Mari Jungstedt, Lars Kepler, Emelie Schepp och Viveca Sten. 

SOFIE SARENBRANT debuterade 2010 och hennes böcker har sålt i över 3,5 miljoner exemplar i 15 länder. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Samtliga delar är inlästa av Katarina Ewerlöf. I maj 2022 släpps den tionde delen i serien.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Foto: Thron Ullberg
Foto: Thron Ullberg
Ladda ned bild
Foto: Thron Ullberg
Foto: Thron Ullberg
Ladda ned bild
Omslag: Maria Sundberg
Omslag: Maria Sundberg
Ladda ned bild
Omslag: Sanna Sporrong & Lise Hellström
Omslag: Sanna Sporrong & Lise Hellström
Ladda ned bild
Omslag: Anna Henriksson & Lise Hellström
Omslag: Anna Henriksson & Lise Hellström
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum