Bookmark Förlag

Sofie Sarenbrants älskade Emma Sköld-serie fyller tio år

Dela

Nu släpps Själsfränden, den tionde delen i Sarenbrants omåttligt populära serie om kriminalinspektör Emma Sköld. Boken tar upp högaktuella ämnen som suicid och filicid.

Stockholms stad breder ut sig som en kuliss med sina sprakande höstfärger. En slående utsikt, tills kriminalinspektör Emma Sköld stannar med blicken på en kvinna som balanserar på fel sida om räcket på Västerbron. Hur ska Emma hindra henne från att hoppa och falla fritt tjugosex meter, rakt ner mot en säker död? Och inte bara hon, utan även hennes spädbarn.

”Förra sommaren åkte jag över Västerbron och såg en person som stod på fel sida om räcket”, säger Sofie Sarenbrant. ”Efteråt snurrade tankarna. Vad får en människa att välja döden? Och tänk om det inte är frivilligt, utan att ett brott ligger bakom beslutet. Där någonstans föddes idén till Själsfränden.”

Själsfränden (ute den 24 maj) väver Sofie Sarenbrant på ett unikt sätt in aktuella och känsliga ämnen. Resultatet är en lika angelägen som spännande deckare med många parallella spår. Hur mycket är ett människoliv värt?

”Jag blir lika tagen av mottagandet för varje bok av Sofie Sarenbrant”, säger förlagschef Claes Ericson. ”Märkligt egentligen, eftersom jag vid det här laget vet att hon levererar spänning av absolut högsta klass.”

SOFIE SARENBRANT debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets deckarförfattare 2019 och 2020. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Böckerna har sålt i över 4 miljoner exemplar i 15 länder. SyndabockenMytomanen och Skyddsängeln blev årets mest lyssnade böcker på Storytel 2018, 2020 och 2021. Sofie Sarenbrant har också vunnit Stora E-bokspriset tre gånger.

För intervjuförfrågningar, kontakta:
Fanny Viebke, Lennox PR
fanny.viebke@lennoxpr.se, 0721-50 40 90

För information om boken, kontakta:
Stephanie Demmler, Bookmark Förlag
(se kontaktuppgifter nedan)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Omslag: Sanna Sporrong        Repro: JK Morris
Omslag: Sanna Sporrong Repro: JK Morris
Ladda ned bild
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Ladda ned bild
Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild
Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild
Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum