Huddinge Kommun

Solcellsinspiration i Huddinge

Dela

Huddinge kommun bjuder in solcellsintresserade invånare till en temakväll om solenergi på Ågesta gård i Huddinge den 14 juni. Där finns Mälardalens största markanläggning för solceller som nyligen stod klar och som snart ska tas i bruk.

Mellan kl.18 och 20 är det drop-in. Under hela kvällen finns Huddinge kommuns energi- och klimatrådgivare på plats för att ge rådgivning och svar på frågor från invånare som är intresserade av att installera solceller på sitt hus. Dessutom medverkar Christian Ottosson (C), kommunalråd med ansvar för miljöfrågor, Joachim Öberg, driftansvarig på Ågesta gård samt installatören av Ågesta gårds anläggning, Svenska sol.

Anläggningen vid Ågesta gård ska snart tas i drift. Den ska producera 400 000 kWh per år, vilket gör Ågesta gård självförsörjande på el. Anläggningen är den största markanläggningen i Mälardalen. Totalt har den 1512 paneler som täcker en yta på 5000 kvadratmeter. Inom cirka sju år beräknas anläggningen vara återbetald, vilket innebär att elen blir kostnadsfri.

Tid och plats

Torsdag den 14 juni kl.18.00-20.00 på Ågesta gård. Det är drop-in.

Medier intresserade av delta får gärna föranmäla sig till ulrika.lamberth@huddinge.se.

Hitta till Ågesta gård, se karta.

För mer information kontakta:

Jonna Lindström, energi- och klimatrådgivare Huddinge kommun, 08–535 365 33

Christian Ottosson (C), kommunalråd Huddinge kommun, 08–535 313 54

Ulrika Lamberth, pressansvarig Huddinge kommun 08–535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Läs mer:

Om solenergi på energiradgivningen.se.

Nyckelord

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum