Nynäshamns kommun

Solenenergiutbildningen får Tintin att se ljust på framtiden

Dela

Studenten står för dörren utan sedvanliga studentskivor och utspring. Känslan om ”en ljusnande framtid” uteblir för många av Sveriges avgångsstudenter till följd av Coronapandemin. Men i Nynäshamns kommun gror hoppet, här finns möjligheten till en ljusnande framtid genom den nya YH-utbildningen Solenergitekniker som startar i höst.

Foto: Bildbyrå
Foto: Bildbyrå

Solenergitekniker är ett framtidsyrke där efterfrågan på utbildad personal är stor. Utbildningen i Nynäshamn är den enda i sitt slag i Stockholmsregionen. Här har studenterna möjlighet att göra skillnad både för sig själva, för samhället och för miljön i stort. 

En av årets sökande heter Tintin Schultz.
- Jag bor i Nynäshamn och vill förändra min livssituation och trygga framtiden för mig och min lilla dotter. Just nu pluggar jag upp mina gymnasiebetyg för att kunna söka mig vidare. Det som fick mig att söka till solenergitekniker är dels för att jag tycker det är roligt med teknik, ger en bra ingångslön och för att företagen “ropar” efter utbildad personal. Att samtidigt få arbeta i en miljövänlig bransch och att kunna efterlämna en bättre framtid till kommande generationer är ju ett stort plus. Det känns bra i magen framför allt för mig som mamma. 

Martine Prinselaar är ansvarig utbildningsledare för utbildningen ”Solenergitekniker” på Campus Nynäshamn och är sprudlande glad över att utbildningen nu startas. Inte bara över de ljusa framtidsprognoserna rent allmänt för solceller, med en explosionsartad utveckling av solenergi. Utan också för möjligheten att lokalt erbjuda en utbildning som leder till jobb.

- Det känns fantastiskt att i dessa märkliga tider vara utbildningsledare för en utbildning som på riktigt leder till jobb. Dessutom kan de studerande vara med och förändra världen till det bättre, hållbar energi ger oanade möjligheter. Framtidsutsikterna ger ett svindlande perspektiv, säger Martine Prinselaar.

Om utbildningen

Sista ansökningsdag 14 juni, utbildningsstart 20 augusti, heltidsstudier

Om Campus Nynäshamn 

Campus Nynäshamn är ett lärcentrum i centrala Nynäshamn som bedriver vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning samt högre utbildning. Verksamheten är en del av Nynäshamns Kommun.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

För mer information kontakta gärna:

Martine Prinselaar   Utbildningsledare martine.prinselaar@nynashamn.se  
Lasse Sahlin Utvecklingsledare lasse.sahlin@nynashamn.se

www.campusnynashamn.se

 

Nyckelord

Bilder

Foto: Bildbyrå
Foto: Bildbyrå
Ladda ned bild

Om

Nynäshamns kommun
Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 34 Nynäshamn

08-520 680 00https://www.nynashamn.se/

Nynäshamns kommun har närmare 29 000 invånare. Här finns hav, stad och landsbygd. Bra kommunikationer med pendeltåg och motorväg ger tillgång till Stockholms stora utbud och arbetsmarknad. Nynäshamn – där havet och livet möts.

Följ Nynäshamns kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nynäshamns kommun

Mängder med aktiviteter under Trafikantveckan i Nynäshamn - närmare 700 har anmält sig till Barnens trafikskola15.9.2020 12:42:47 CESTPressmeddelande

Det blir mängder med aktiviteter när Nynäshamns kommun uppmärksammar den Europeiska trafikantveckan 16-22 september. På programmet står så kallade månbilar, guidad cykeltur längs havet, promenader, familj som testar elcyklar, ny stationär cykelpump – och trafikskola för barn där intresset har varit otroligt stort. Närmare 700 barn är anmälda till Barnens trafikskola.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum