Solna Stad

Solna är Årets Superkommun

Dela

Solna är Årets Superkommun bland landets storstadskommuner! På onsdagen offentliggjordes utmärkelsen vid årets upplaga av Stora Samhällsgalan på Cirkus i Stockholm. Det är andra gången som tidningen Dagens Samhälle utser Årets Superkommun och också förra året var Solna bland de nominerade.

- Solna är Årets Superkommun. Samtidigt är Solna för fjärde året i rad i toppen i Fokus Bäst att bo-ranking. En ranking är en ranking men sammantaget kommer ingen annan kommun i närheten. Idag kan alla solnabor och medarbetare vara otroligt stolta. Idag firar vi, imorgon fortsätter vi jobba - för Solna, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

Årets Superkommun delas ut i tre klasser: Storstadskommun, täta kommuner samt landsbygdskommuner. Övriga nominerade bland landets storstadskommuner var Lund och Sundbyberg.

Bakom utmärkelsen Årets Superkommun står tidningen Dagens Samhälle. Tidningen har beskrivits som kommun- och landstingssveriges motsvarighet till Dagens Industri, och riktar sig till chefer och politiker i kommuner, landsting, statliga verk, myndigheter och offentligt ägda bolag, samt till företagen inom den växande välfärdssektorn.

- I Solna finns Sveriges allra bästa demografiska förutsättningar och en hög andel företagsamma invånare - det gör den här storstadskommunen extra väl rustad inför framtiden, säger Anna Sönne, t f chefredaktör och ansvarig utgivare på Dagens Samhälle.

Åtta nyckeltal har vägts samman för att bedöma och rangordna kommunerna, bland annat vad gäller inflyttning, kommunal ekonomi, befolkningssammansättning, skolans kvalitet, näringsliv och förbindelser.

Bäst att bo – Solna i topp för fjärde året i rad

För ett par veckor sedan presenterade tidningen Fokus 2016 års ranking Bäst att bo, där Solna för fjärde året i rad kom på en topplacering: Tvåa bland landets storstadskommuner och trea totalt i landet.

Nyckelord

Bilder

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

Solna klättrar i hållbarhetsrankning28.6.2017 10:00Pressmeddelande

Solna klättrar stadigt uppåt på Aktuell Hållbarhets årliga rankning över Sveriges mest hållbara kommuner och hamnar i år på plats 64 av landets 290 kommuner. En klar förbättring i jämförelse med föregående år då Solna rankades som nummer 161. Arbetet med kemikaliesmarta skolor och förskolor, ett nytt elavtal med enbart förnyelsebar el och framgångsrika insatser mot nedskräpning är några anledningar till det förbättrade resultatet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum