Solna stad

Solna har Stockholms bästa företagsklimat – tredje bäst i Sverige

Dela

Solna stad behåller sin förstaplats med Stockholms bästa företagsklimat. Det visar Svenskt Näringslivs årliga ranking av landets kommuner. Solna har toppat listan för bästa företagsklimat i Sverige tretton gånger och har, för femtonde året i rad, varit topp tre i rankingen.

Den 28 september presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga rankning av företagsklimatet i landets 290 kommuner. Solna har fortfarande bäst företagsklimat i Stockholm och är tredje bästa företagarkommun i riket. Inom området Kommunens upphandling klättrar Solna 46 placeringar och är bäst bland Stockholmskommunerna och inom området Service och bemötande går Solna upp 42 placeringar.

- Jag är oerhört glad och tacksam över att vi år efter år lyckas med bedriften att befinna oss i det absoluta toppskiktet när bästa företagskommuner utses. Det är inte en slump att vi hamnar där - det är resultatet av hårt arbete med att skapa nära och bestående samarbeten med näringslivet som innebär fler arbetstillfällen och en fortsatt hållbar tillväxt i staden. Det säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

- Jag vill gratulera Solna till ett fantastiskt resultat, för 15:e året i rad! Jag vet att Solna arbetar hängivet och proaktivt med näringslivet och att de goda resultaten bottnar i ett tydligt ledarskap både från politiken och kommunledningen. Det är glädjande att år av hårt arbete med att få hela organisationen att arbeta för ett gott företagsklimat, ger resultat, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv.

Stärker relationerna med det lokala näringslivet

Svenskt Näringsliv sammanställer sedan 2002 en årlig ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Rankingen baseras till två tredjedelar på företagens enkätsvar och till en tredjedel på statistiska faktorer.

Rankingen indikerar var i landet det är mest gynnsamt att starta, utveckla och driva företag. Resultatet från undersökningen blir ett viktigt underlag i stadens fortsatta arbete med att utveckla och stärka relationerna med det lokala näringslivet, vad gäller till exempel service, bemötande och information.

Länk till rankingen: https://www.foretagsklimat.se/

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum