Solna Stad

Solna klättrar på listan över landets bästa skolkommuner

Dela

På Lärarförbundets årliga rankning över landets bästa skolkommuner klättrar Solna 51 placeringar och ligger nu på plats 166. Lärarlöner och fler elever med behörighet till högskola är två faktorer som bidragit till placeringen.

Solna stad klättrar på listan över Sveriges bästa skolkommuner, enligt Lärarförbundets årliga rankning som bedömer skolor enligt tretton olika kriterier. I år placerar sig Solna på plats 166 bland landets kommuner, vilket är en förbättring jämfört med året innan med 51 placeringar.

– Jag blir stolt när jag ser ett så tydligt bevis på att våra riktade insatser och systematiska kvalitetsarbete ger resultat. Och det sporrar oss i vårt fortsatta förbättringsarbete för att alla barn och elever ska kunna nå sin fulla potential, säger Marianne Damström Gereben, barn- och utbildningsnämndens ordförande, Solna stad.

Fler elever med högskolebehörighet

Lärarlöner och andel elever som uppnår behörighet till högskola är två områden som bidrar till en högre placering för Solna i år. Jämfört med året innan har Solna också förbättrat sin rankning på bland annat lärarnas utbildningsnivå och sjukfrånvaro.

– Många engagerade medarbetare på våra skolor har bidragit till att förbättra Solnas placering bland landets skolkommuner. Rankningen är också en bra indikator på förbättringsområden i vårt fortsatta utvecklingsarbete, säger Alessandra Wallman, chef för barn- och utbildningsförvaltningen, Solna stad.

Förbättringsområden

Det finns fortfarande förbättringspotential. I hela Stockholms län är Solna rankad som nummer 16 av 26 kommuner. Lärarförbundet anger lärartäthet och andel elever som fullföljer gymnasiet inom tre år som faktorer som drar ner kommunens rankning. 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum