Solna stad

Solna naturskola utökas med fler klasser och kompetensutveckling

Dela

Solna naturskola utökas från sex till tio klasser, som varje vecka ges möjlighet att delta på kursdagar om naturvetenskap, miljö och hållbar utveckling. Satsningen innebär även ett tillskott på kompetensutveckling för ökad kvalitet i förskolan och förbättrade kunskapsresultat.

Nu utökas Solna naturskola och fler elever kommer att få möjlighet att delta på kursdagar om naturvetenskap och hållbar utveckling på Överjärva Gård.. Satsningen innebär en ökning från sex klasser till tio klasser i veckan.

– Nu får fler barn och ungdomar möjlighet att delta i Solna naturskola. För många barn och ungdomar innebär det nya insikter och lärdomar om miljö, hållbar utveckling och naturvetenskap i en unik miljö, säger Bernhard Huber, ordförande Överjärva gård AB, som ansvarar för Solna naturskola.

– För att möta en växande efterfrågan och det stora intresset som finns för Solna naturskola utökar vi nu verksamheten med fler klasser. Satsningen omfattar även kompetensutveckling av pedagoger i Solnas alla grundskolor, som en del i arbetet med att förbättra kunskapsresultaten, säger Marianne Damström Gereben, skolnämndens ordförande, Solna stad.

Kompetensutveckling för kvalitet och kunskapsresultat

Verksamheten får även ett tillskott på fyra utvecklingsledare som tillkommer på Överjärva Gård och Solna naturskola under 2022. Efter introduktion och utbildning kommer de att ta emot grupper från höstterminen 2022. Samtidigt kommer de att kompetensutveckla pedagoger, i syfte att öka kvaliteten i förskolan och förbättra kunskapsresultaten i grundskolan.

Om Solna naturskola

Solna naturskola på Överjärva Gård erbjuder kursdagar om naturvetenskap, miljö och hållbar utveckling som främst vänder sig till barn och ungdomar, men även till vuxna som arbetar inom förskola och grundskola. Naturskolan erbjuder även kurser lämpliga för gymnasiegrupper. Under kursdagarna anordnas fältstudier i skogen eller vid Igelbäcken, med efterarbete inomhus.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum