Solna stad

Solna Sport & Lek i vinter – från jullov till sportlov

Dela

Satsningen Solna Sport & Lek fortsätter även på vintern, med kostnadsfri utlåning av till exempel skridskor, hjälmar och snowracer. Utlåningen är öppen varje söndag från söndagen den 19 december till och med sportlovet 2022. Solna Sport & Lek genomförs i nära samarbete med IFK Bergshamra och AIK Hockey.

Solna Sport & Lek får en fortsättning i vinter, med kostnadsfri utlåning av skridskor, klubbor, hjälmar, stjärtlappar, pulkor, sittunderlag och snowracer till barn, ungdomar och vuxna. Solna Sport & Lek Vinter har öppet varje söndag på Bergshamra IP, med start söndagen den 19 december och avslutning söndagen den 6 mars 2022.

– Nu utökar vi satsningen Solna Sport & Lek med en efterlängtad vinterversion, varje söndag från jullov till sportlov. Med kostnadsfri utlåning av till exempel snowracer, pulkor och skridskor får fler barn och unga möjlighet till fysisk aktivitet, utan att ekonomiska förutsättningar behöver vara ett hinder. Dessutom bidrar detta till återbruk på ett klimatsmart sätt. Vi fortsätter nu att utveckla utbudet med nya aktiviteter säsong för säsong, säger Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Solna stad.

Om Solna Sport & Lek

Satsningen Solna Sport & Lek lanserades sommaren 2021 gör det möjligt för Solnaborna att låna och prova på en mängd sport- och fritidsaktiviteter. Att verksamheten är kostnadsfri innebär att fritidsaktiviteterna blir tillgängliga för fler. Satsningen genomförs i samverkan med föreningslivet, och Solna Sport & Lek i vinter är ett samarbete med IFK Bergshamra och AIK Hockey.

Så här funkar det

Solna Sport & Lek Vinter håller öppet varje söndag vid Bergshamra IP, 11:00 till 15:30(med sista utlåning klockan 14:30). Den kostnadsfria utlåningen sker i mån av tillgång, eftersom det finns ett begränsat antal av respektive utrustning. Det gäller särskilt skridskor och vi tar tacksamt emot avlagda skridskor i alla storlekar, som kan lämnas in under ordinarie öppettider varje söndag. Satsningen lanseras söndagen den 19 december och pågår till och med sportlovet vecka 9.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum