Solna stad

Solna stad ger bidrag till AIK Ungdomsfotboll och Idrott för alla

Dela

Den 1 oktober startar Idrott för alla – ett projekt med öppen idrottsverksamhet för barn och unga i Solna, som drivs av AIK Ungdomsfotboll med bidrag från kultur- och fritidsnämnden i Solna stad.

AIK Ungdomsfotboll får ett bidrag på 272 000 kronor för projektet Idrott för alla, som ska göra idrotten tillgänglig för fler barn och unga i Solna. Det beslutade kultur- och fritidsnämnden den 19 september 2019.

– Genom Idrott för alla får fler barn och unga i Solna tillgång till idrott och fysisk aktivitet. Som öppen och avgiftsfri verksamhet kan projektet nå ut till barn som annars inte skulle komma i kontakt med idrotten. Alla barn och unga ska erbjudas en meningsfull fritid, oavsett bakgrund eller föräldrarnas ekonomiska förutsättningar, säger Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Solna stad.

Öppen verksamhet – börjar 1 oktober

Projektet Idrott för alla är en öppen verksamhet i Solna med olika idrottsaktiviteter riktade mot barn och ungdomar i åldrarna 10 till 12 år. Deltagandet är frivillig och kräver inget medlemskap. Verksamheten drar igång redan den 1 oktober i år.

Måndag till torsdag efter skoltid

Utgångspunkten för projektet är att idrotten för barn bedrivs i anpassade enkla former i närområdet. Allsidig träning och fysisk aktivitet är kärnan i projektet och verksamhet kommer att erbjudas från måndag till torsdag efter skoltid, från höst till vår – minst en timme organiserad aktivitet fyra dagar i veckan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum