Solna Stad

Solna stad har Sveriges bästa företagsklimat

Dela

Solna stad behåller sin förstaplats för elfte året i rad i den årliga rankingen från Svenskt Näringsliv som presenteras idag.

Idag presenterar Svenskt Näringsliv sin årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner och Solna stad hamnar på första plats för elfte året i rad.

– Att både små och stora företag fortsätter att välja Solna betyder oerhört mycket för stadens tillväxt och positiva utveckling. Det fina samarbetet med näringslivet har dessutom skapat fler lokala arbetstillfällen för inte minst unga solnabor, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Bäst att starta, utveckla och driva företag

Svenskt Näringsliv sammanställer sedan 2001 en årlig ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Syftet är att visa var i landet det är mest gynnsamt att starta, utveckla och driva företag. Två tredjedelar av rankingen utgörs av enkätsvar från små och stora företag i kommunen. I den sista tredjedelen väger Svenskt Näringsliv även in statistiska faktorer från SCB (Statistiska centralbyrån) och UC (Upplysningscentralen).

– Solna stad har hittat ett vinnande koncept med god service och bra attityder till företagande vilket återspeglas i företagarnas positiva upplevelse av företagsklimatet, säger Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum