Solna stad

Solna stad klättrar till tredjeplats i Kvinnofridsbarometern

Dela

Solna placerar sig på tredje plats när Kvinnofridsbarometern rankar kommunernas arbete för att motverka mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Därmed klättrar staden över hundra placeringar sedan den första rankningen 2015.

I Kvinnofridsbarometern 2019 från Förbundet Unizon placerar sig Solna stad på en tredje plats i en rankning av Sveriges 290 kommuner.

– Vi har de senaste åren växlat upp stadens insatser mot våld och förtryck i nära relationer, och det syns inte minst i Kvinnofridsbarometerns senaste rankning av landets kommuner, där Solna de senaste fyra åren klättrat hundra placeringar till en tredje plats, säger Arion Chryssafis, socialnämndens ordförande, Solna stad.

Klättrar över hundra placeringar

Förbundet Unizon samlar över 140 kvinnojourer, tjejjourer, ungdomsjourer och jourer mot sexuella övergrepp. Förbundet presenterar vartannat år en rankning av kommunernas arbete mot mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer i Kvinnofridsbarometern. De kriterier som bedöms är till exempel socialtjänstens rutiner, utbildning, resurser, samordning och systematiskt arbete. Sedan mätningen 2015 klättrar Solna stad över hundra placeringar från plats 108 till plats 3. Vid rankningen 2017 placerade sig Solna på plats 58.

Strategi för att motverka våld och förtryck i nära relationer

Solna stad har tagit fram en strategi för att motverka våld och förtryck i nära relationer, som ger tydliga riktlinjer för såväl insatser och stöd som för det förebyggande arbetet. Staden har nära samverkan med Agera Kvinnojour i Solna, och bidrar med ekonomiskt stöd för kvinnojourens lokaler. Med finansiellt stöd av Solna stad har Agera Kvinnojour startat en ny verksamhet med riktat stöd som ger stöd vid polisanmälan eller inför, under och efter en eventuell rättegång.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

Åtta bidrag tävlar om att representera Solna i Funkisfestivalen6.2.2020 11:20:58 CETPressmeddelande

Nu är det dags för den lokala deltävlingen av Funkisfestivalen – på Black Sheep i Solna, fredagen den 7 februari. – Det är jätteroligt att vi så här i melodifestivaltider även kan uppmärksamma talanger med kognitiva och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. I Solna arbetar vi aktivt med den här målgruppen för att främja inflytande, delaktighet och livskvalitet. Jag är mycket hedrad över att få vara konferencier för detta fantastiska evenemang, säger Nataliya Hulusjö, omvårdnadsnämndens ordförande, Solna stad. Deltagare i Solnas deltävling Åtta bidrag om att få representera Solna i den av semifinalerna som arrangeras på Nalen den 28 och 29 april 2020. Från semifinalerna går tolv bidrag vidare till finalen på Waterfront Building i Stockholm den 24 augusti. NR DELTAGARE LÅT (Originalartist) 1 Peter Tiholt Gotta Love Me More (Jill Johnsson) 2 Jon Ek Beat It (Michael Jackson) 3 Paul Sabelström Here I am (Bryan Adams) 4 Sem Bahta In the End (Linkin Park) 5 Tina Östring Kung för en dag (M

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum