Solna stad

Solna stad landets tredje mest hållbara storstadskommun

Dela

Solna är Sveriges tredje mest hållbara storstadskommun enligt Dagens Samhälle, som rankat landets kommuner baserat på FN:s hållbarhetsmål.

Tidningen Dagens Samhälle har jämfört hur väl Sveriges kommuner uppnår FN:s hållbarhetsmål i satsningen Agenda 2030. Solna stad hamnar på tredje plats bland storstadskommunerna.

– Det är glädjande att Solna rankas så högt som Sveriges tredje mest hållbara storstadskommun. Det är ett kvitto på att vi är på rätt väg i vårt långsiktiga arbete med hållbar tillväxt och stadsutveckling, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Agenda 2030

Dagens Samhälle utgår i rankningen från fyra av de 17 globala målen i FN-satsningen Agenda 2030. Målen gäller: ”Hållbara städer och samhällen”, ”Hållbar industri, innovationer och infrastruktur”, ”Hållbar energi för alla” och ”Rent vatten och sanitet för alla”.

Nyckeltal

Nyckeltalen som möter hur väl kommunerna uppnår målen har tagits fram av Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA) på uppdrag av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), som sedan har bearbetats av Dagens Samhälle.

Exempel på nyckeltal är:

  • Företagsklimat
  • Befolkning i kollektivtrafiknära läge
  • Vattenförekomster med god status
  • Slutanvändning av energi per invånare
  • Tillgång till bredband
  • Utsläpp av kväveoxider och små partiklar

Kontakter

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum