Solna stad

Solna stad landets tredje mest hållbara storstadskommun

Dela

Solna är Sveriges tredje mest hållbara storstadskommun enligt Dagens Samhälle, som rankat landets kommuner baserat på FN:s hållbarhetsmål.

Tidningen Dagens Samhälle har jämfört hur väl Sveriges kommuner uppnår FN:s hållbarhetsmål i satsningen Agenda 2030. Solna stad hamnar på tredje plats bland storstadskommunerna.

– Det är glädjande att Solna rankas så högt som Sveriges tredje mest hållbara storstadskommun. Det är ett kvitto på att vi är på rätt väg i vårt långsiktiga arbete med hållbar tillväxt och stadsutveckling, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Agenda 2030

Dagens Samhälle utgår i rankningen från fyra av de 17 globala målen i FN-satsningen Agenda 2030. Målen gäller: ”Hållbara städer och samhällen”, ”Hållbar industri, innovationer och infrastruktur”, ”Hållbar energi för alla” och ”Rent vatten och sanitet för alla”.

Nyckeltal

Nyckeltalen som möter hur väl kommunerna uppnår målen har tagits fram av Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA) på uppdrag av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), som sedan har bearbetats av Dagens Samhälle.

Exempel på nyckeltal är:

  • Företagsklimat
  • Befolkning i kollektivtrafiknära läge
  • Vattenförekomster med god status
  • Slutanvändning av energi per invånare
  • Tillgång till bredband
  • Utsläpp av kväveoxider och små partiklar

Kontakter

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

Åtta bidrag tävlar om att representera Solna i Funkisfestivalen6.2.2020 11:20:58 CETPressmeddelande

Nu är det dags för den lokala deltävlingen av Funkisfestivalen – på Black Sheep i Solna, fredagen den 7 februari. – Det är jätteroligt att vi så här i melodifestivaltider även kan uppmärksamma talanger med kognitiva och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. I Solna arbetar vi aktivt med den här målgruppen för att främja inflytande, delaktighet och livskvalitet. Jag är mycket hedrad över att få vara konferencier för detta fantastiska evenemang, säger Nataliya Hulusjö, omvårdnadsnämndens ordförande, Solna stad. Deltagare i Solnas deltävling Åtta bidrag om att få representera Solna i den av semifinalerna som arrangeras på Nalen den 28 och 29 april 2020. Från semifinalerna går tolv bidrag vidare till finalen på Waterfront Building i Stockholm den 24 augusti. NR DELTAGARE LÅT (Originalartist) 1 Peter Tiholt Gotta Love Me More (Jill Johnsson) 2 Jon Ek Beat It (Michael Jackson) 3 Paul Sabelström Here I am (Bryan Adams) 4 Sem Bahta In the End (Linkin Park) 5 Tina Östring Kung för en dag (M

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum