European Energy

Solparken i Kingebol ett steg närmare verklighet

Dela

European Energy har nu skickat in ansökan om Samråd för Myren PV (photovoltaic) till Länsstyrelsen i Västra Götalands län. Projektet ligger i anslutning till vindkraftsparken Kingebol, i Åmåls kommun och kan komma att bli Sveriges första hybridanläggning med både sol och vindkraft. När solparken är i drift kommer den att producera el motsvarande 9 000 villors årliga förbrukning av hushållsel. Ett väsentligt bidrag till den gröna omställningen.

Området för solparken omfattar 75 hektar skogsmark i anslutning till vindkraftsparken Kingebol 15 kilometer söder om Åmål. Genom att anlägga en hybridpark kan samma nätanslutning användas för både vind- och solkraft, vilket är en optimering av både produktion och användning av infrastruktur. Med både sol och vind kan European Energy producera el motsvarande drygt 30 000 villors årsförbrukning av hushållsel.

-      Sol- och vindkraft har olika produktionskurvor. När solen skiner som mest blåser det som minst och vice versa. Genom att kombinera sol – och vindkraft får vi en jämnare produktion och kan leverera större mängder fossilfri, grön el. Med tanke på det stora behovet av ny, billig energi hoppas vi på en effektiv handläggning och ett snabbt, positivt besked från Länsstyrelsen, säger Peter Braun, projektchef för European Energy i Sverige, Norge och Finland.  

Läs mer om projektet och ta del av Samrådsansökan på https://se.europeanenergy.com/vad-vi-gor/sol/myren-pv/

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

European Energy
European Energy
World Trade Centre Växjö, Södra Järnvägsgatan 4A
352 36 Växjö

+46 709 56 00 80https://se.europeanenergy.com

Om European Energy

European Energys vision är att vara en världsledande kraft i den gröna omställningen. Bolaget  utvecklar, finansierar, bygger och driver vind- och solkraftparker samt storskaliga Power-to-X-anläggningar i hela världen. Genom att levererar helhetslösningar och tar fram egna system, metoder och tekniska lösningar driver vi utvecklingen. Sverige är en av våra nyckelmarknader. European Energy har funnits här sedan 2008 och det finns ett tiotal pågående projekt runt om i hela landet.


Läs mer om European Energy på LinkedIn eller
https://se.europeanenergy.com/

Följ European Energy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från European Energy

Vindkraftsparken Skåramåla snart i produktion, nästa steg blir sol5.12.2022 08:56:06 CET | Pressmeddelande

Arbetet med att resa de åtta vindkraftverken i Skåramåla utanför Ryd i Kronobergs län är i full gång. Huvudkranen har anlänt och de kommande veckorna lyfts de sista delarna av verken på plats. När vindkraftsparken är i drift kommer den att leverera el motsvarande 25 000 villors årsförbrukning av hushållsel. Dessutom planeras för en hybridpark, det vill säga med solceller i anslutning till vindkraftsparken. Det är ett sätt att optimera både produktion och infrastruktur och ytterligare bidra i arbetet för en grön omställning.

European Energy driftsätter vindparken i Kingebol – och presenterar planer på en solpark i samma område15.11.2022 14:01:40 CET | Pressmeddelande

European Energy Sverige har nu färdigställt vindparken Kingebol i Åmåls kommun. Alla tester är klara och de sex vindkraftverken producerar ny grön el som matas ut via Vattenfalls regionnät. Full driftssättning kommer att ske under den närmaste veckan. Den årliga produktionen är på 108 GWh vilket motsvarar 20 000 villors årsförbrukning av hushållsel. Idag visades parken för media och samtidigt presenterades nya planer för området.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum