Länstrafiken Örebro

Sommar, sol och nya tidtabeller

Dela

Den 17 juni 2019 byter Länstrafiken tidtabell för både region- och stadsbussar. I samband med de nya sommartiderna sker en del förändringar i kollektivtrafiken som är värda för resenärer att känna till.

Sommarens tidtabell börjar gälla från den 17 juni 2019
Sommarens tidtabell börjar gälla från den 17 juni 2019

Förändringar som påverkar stadstrafiken i Örebro

Örebro kommun öppnar upp Skebäcksbron för trafik vilket innebär att Linje 9 och 22 kommer att återgå till sina ordinarie körvägar med start den 17 juni.

- Öppningen av Skebäcksbron har varit mycket efterlängtat bland våra resenärer. Framförallt våra arbetspendlare som återigen kommer att kunna resa till och från USÖ-området på ett smidigt och enkelt sätt med stads- och regionbuss, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

Under sommaren kommer linje 10 och 78, som går mellan Lundby-Universitetet respektive Örebro resecentrum-Risbergska skolan, ha ett sommaruppehåll och därmed inte gå i trafik förrän 19 augusti 2019, då skolorna startar igen och hösttidtabellen börjat gälla.

Förändringar som påverkar regionbusstrafiken i Örebro län

Arbetsskytteln som trafikerar mellan Karlskoga resecentrum och industriområdena Björkborn, Bofors och Rosendal kommer att ha ett sommaruppehåll vecka 28-31 i samband med att industrierna stänger över sommaren.

Bortsett från de nya sommartidtabellerna så genomförs inga förändringar som ska påverka körvägar eller hållplatser för regionbusslinjerna i länet eller stadstrafiken i Lindesberg och Karlskoga

Planerade banarbeten i sommar som påverkar tågtrafiken i Örebro län

30 maj-2 juni

Samtliga tåg till och från Hallsberg kommer att ställas in och ersättas med buss. Banarbetet vid Hallsberg innebär att samtliga tåglinjer som skulle ha passerat Hallsberg station får en ändrad körväg som innebär att restiden blir något längre än beräknat.

8-9 juni

Ett planerat banarbete i Västerås kommer att påverka resenärer på sträckan Stockholm-Västerås–Örebro(-Göteborg). Tågen kommer att ersättas med buss och restiden kommer därmed bli längre än beräknat.

6-28 juli

Ett planerat banarbete mellan Bålsta-Stockholm kommer att påverka resenärer på sträckan Stockholm-Västerås–Örebro(-Göteborg). Tågen kommer att ersättas med buss och restiden kommer därmed bli längre än beräknat.

8 juli-12 augusti

Ett planerat banarbete mellan Örebro och Ställdalen gör att tågen till och från Lindesberg och Kopparberg körs med ersättningsbuss från Örebro resecentrum. Från Ställdalen går det sedan tåg norrut.

Planerade banarbeten och övrig trafikinformation som påverkar tågresor publiceras löpande på sj.se.

De nya sommartiderna för busstrafiken finns att söka fram via reseplaneraren på lanstrafiken.se och i Länstrafikens app. Sommartidtabellerna för tågtrafiken började gälla 1 maj och finns att söka fram på resrobot.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sommarens tidtabell börjar gälla från den 17 juni 2019
Sommarens tidtabell börjar gälla från den 17 juni 2019
Ladda ned bild

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Nu börjar fler nya bussar att trafikera Örebro län30.9.2019 10:00:00 CESTPressmeddelande

Idag börjar de nya blå och vita bussarna att rulla i Örebros stadstrafik och i stora delar i Örebro län. Då byts samtliga av Örebros stadsbussar ut, samt ytterligare regionbussar. Totalt är det 120 nya bussar som rullar ut i trafiken. Luftkonditionering, USB-uttag för laddning av mobiler och fler platser är några av nyheterna som Länstrafikens resenärer kan vänta sig när dem kliver ombord.

Busstrafik till södra Ladugårdsängen25.6.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

I mitten av december börjar Länstrafiken trafikera i området södra Ladugårdsängen. Området har expanderat de senaste åren och växer till att bli ett av Örebro kommuns mest tätbefolkade bostadsområden. Det är en satsning som görs med sikte att nå fler och nya resenärer i kollektivtrafiken. - Vi ser att vi kommer nå fler och nya resenärer när vi har möjligheten att erbjuda bussförbindelser till och från södra Ladugårdsängen och bostadsområdet längs Karlsdalsallén, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken. Södra Ladugårdsängen får busstrafik genom ny körväg för linje 6 Linje 6 får med start den 15 december 2019 en ny körväg mellan Lavendelvägen och Sveaparken. Den nya körvägen innebär att linje 6 kommer att trafikera hållplatserna: Tybble Vårdcentral Lavendelvägen Karlsdalsallén (ny hållplats) Termikgatan (ny hållplats) Fatbursgatan Loftbodsgatan Tullängsskolan Södra allén Sveaparken, följt av ordinarie hållplatser i riktning mot Slottet och vidare mot Hjärsta Mer avgån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum