Länstrafiken Örebro

Sommar, sol och nya tidtabeller

Dela

Den 17 juni 2019 byter Länstrafiken tidtabell för både region- och stadsbussar. I samband med de nya sommartiderna sker en del förändringar i kollektivtrafiken som är värda för resenärer att känna till.

Sommarens tidtabell börjar gälla från den 17 juni 2019
Sommarens tidtabell börjar gälla från den 17 juni 2019

Förändringar som påverkar stadstrafiken i Örebro

Örebro kommun öppnar upp Skebäcksbron för trafik vilket innebär att Linje 9 och 22 kommer att återgå till sina ordinarie körvägar med start den 17 juni.

- Öppningen av Skebäcksbron har varit mycket efterlängtat bland våra resenärer. Framförallt våra arbetspendlare som återigen kommer att kunna resa till och från USÖ-området på ett smidigt och enkelt sätt med stads- och regionbuss, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

Under sommaren kommer linje 10 och 78, som går mellan Lundby-Universitetet respektive Örebro resecentrum-Risbergska skolan, ha ett sommaruppehåll och därmed inte gå i trafik förrän 19 augusti 2019, då skolorna startar igen och hösttidtabellen börjat gälla.

Förändringar som påverkar regionbusstrafiken i Örebro län

Arbetsskytteln som trafikerar mellan Karlskoga resecentrum och industriområdena Björkborn, Bofors och Rosendal kommer att ha ett sommaruppehåll vecka 28-31 i samband med att industrierna stänger över sommaren.

Bortsett från de nya sommartidtabellerna så genomförs inga förändringar som ska påverka körvägar eller hållplatser för regionbusslinjerna i länet eller stadstrafiken i Lindesberg och Karlskoga

Planerade banarbeten i sommar som påverkar tågtrafiken i Örebro län

30 maj-2 juni

Samtliga tåg till och från Hallsberg kommer att ställas in och ersättas med buss. Banarbetet vid Hallsberg innebär att samtliga tåglinjer som skulle ha passerat Hallsberg station får en ändrad körväg som innebär att restiden blir något längre än beräknat.

8-9 juni

Ett planerat banarbete i Västerås kommer att påverka resenärer på sträckan Stockholm-Västerås–Örebro(-Göteborg). Tågen kommer att ersättas med buss och restiden kommer därmed bli längre än beräknat.

6-28 juli

Ett planerat banarbete mellan Bålsta-Stockholm kommer att påverka resenärer på sträckan Stockholm-Västerås–Örebro(-Göteborg). Tågen kommer att ersättas med buss och restiden kommer därmed bli längre än beräknat.

8 juli-12 augusti

Ett planerat banarbete mellan Örebro och Ställdalen gör att tågen till och från Lindesberg och Kopparberg körs med ersättningsbuss från Örebro resecentrum. Från Ställdalen går det sedan tåg norrut.

Planerade banarbeten och övrig trafikinformation som påverkar tågresor publiceras löpande på sj.se.

De nya sommartiderna för busstrafiken finns att söka fram via reseplaneraren på lanstrafiken.se och i Länstrafikens app. Sommartidtabellerna för tågtrafiken började gälla 1 maj och finns att söka fram på resrobot.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sommarens tidtabell börjar gälla från den 17 juni 2019
Sommarens tidtabell börjar gälla från den 17 juni 2019
Ladda ned bild

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Busstrafik till södra Ladugårdsängen25.6.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

I mitten av december börjar Länstrafiken trafikera i området södra Ladugårdsängen. Området har expanderat de senaste åren och växer till att bli ett av Örebro kommuns mest tätbefolkade bostadsområden. Det är en satsning som görs med sikte att nå fler och nya resenärer i kollektivtrafiken. - Vi ser att vi kommer nå fler och nya resenärer när vi har möjligheten att erbjuda bussförbindelser till och från södra Ladugårdsängen och bostadsområdet längs Karlsdalsallén, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken. Södra Ladugårdsängen får busstrafik genom ny körväg för linje 6 Linje 6 får med start den 15 december 2019 en ny körväg mellan Lavendelvägen och Sveaparken. Den nya körvägen innebär att linje 6 kommer att trafikera hållplatserna: Tybble Vårdcentral Lavendelvägen Karlsdalsallén (ny hållplats) Termikgatan (ny hållplats) Fatbursgatan Loftbodsgatan Tullängsskolan Södra allén Sveaparken, följt av ordinarie hållplatser i riktning mot Slottet och vidare mot Hjärsta Mer avgån

Satsning i maj: prova-på-kampanj riktad till anställda i samband med verksamhetsflytt8.5.2019 07:30:00 CESTPressmeddelande

Efter flera lyckade prova-på-kampanjer i kollektivtrafiken genomförs nu en prova-på-kampanj riktad till anställda vid Örebro kommuns samhällsbyggnadskontor, som blir en av de första av flera inflyttande verksamheter i nybyggda Citypassagen. Cirka 350 anställda vid Örebro kommuns samhällsbyggnadsavdelning flyttar från ett hus i utkanten av stan med goda parkeringsmöjligheter till Citypassagen beläget ett stenkast från Örebro resecentrum med närhet till kollektivtrafiken. Med prova-på-erbjudandet som skickas ut under maj får de som tidigare rest med bil till och från sin arbetsplats en chans att inse fördelarna med att resa kollektivt. - Vi vet att många väljer att resa kollektivt om de får chansen att prova, och det här är ett strålande tillfälle att byta till ett klimatsmart resande. En verksamhetsflytt innebär oftast nya resmöjligheter och behov som gör att man ser över sina resvanor. I ett sådant läge vill vi underlätta för dem som vill testa att resa med tåg eller buss, säger Mirja

Utökade tider för resor med Flextrafiken i Karlskoga4.4.2019 07:30:00 CESTPressmeddelande

Med start den 8 april förlängs tidsintervallet då du kan resa med flextrafiken i Karlskoga med 1 timme på vardagar och 2 timmar på lördagar. Flextrafiken är en bokningsbar minibuss alla kan boka och resa med och servicen finns till för att kunna ge alla bostadsområden i Karlskoga tillgång till kollektivtrafik. Länstrafikens ordinarie biljetter gäller ombord och enkelbiljettspriset är detsamma som för en resa med stadsbuss - inga extra kostnader tillkommer för resenärer som använder denna service. - I princip är det som att boka en taxi fast till samma pris som för en stadsbussresa cirka 10 kr för en ungdom, 21 kr för en vuxen och 43 kr för en familj. Märker vi att allt fler börjar nyttja Flextrafiken finns möjlighet att fortsätta driva Flextrafik även efter att det treåriga projektet med att testa det löpt ut, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken. - Flextrafiken är ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken i Karlskoga som ger en ökad tillgänglighet för d

I år får Örebro nya färger i kollektivtrafiken25.2.2019 07:00:00 CETPressmeddelande

Länstrafiken börjar med start i augusti i år att byta ut en del av sina bussar, däribland stadsbussarna. De nya bussarna kommer att vara vita med en blå våg som böljar längs med sidan av bussen. Anledningen till att Länstrafiken nu byter bussarna är att dagens bussar nått åldersstrecket och att Region Örebro län, tillsammans med Region Västmanland, bildat det nya trafikbolaget Svealandstrafiken. Region Örebro län som ansvarar för Länstrafiken Örebro har beslutat att gå över till att driva busstrafiken i ett eget bolag tillsammans med grannregionen Västmanland. Det nya bolaget Svealandstrafiken bildades 1 januari 2018 och kör på uppdrag av Länstrafiken. Att regionerna tillsammans äger bolaget innebär att de kommer att kunna använda sig av samma busspark vilket också är anledningen till varför bussarna får ny färg enligt Sandra Lee, Marknadschef på Länstrafiken Örebro. Hon menar att bussarna behöver kunna representera både Länstrafiken Örebro och Västmanlands Lokaltrafik (VL) och ska des

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum