Stiftelsen Skansen

Sommaren är här! Rebecka och Charlie inleder Skansens konsertsäsong den 27 maj

22.5.2017 08:00 | Stiftelsen Skansen

Dela

Nu är sommaren äntligen här, och ett säkert tecken är att Rebecka Karlsson och Charlie Grönvall startar sin sommarturné på Skansen den 27 maj. Klockan 14 kör de igång på Sollidenscenen och inviger den officiellt för sommarsäsongen som bjuder på allsång, Körklang, jazzkvällar, Barnens allsång, Laleh, Per Gessle och Kungliga filharmonikerna för att nämna några hållpunkter.

Rebecka och Charlie.
Rebecka och Charlie.

Det är första gången som två Idol-medaljörer går ihop för en turné av denna kaliber. Rebecka Karlsson, som tog silver, och Charlie Grönvall, som kom trea, har lagt starten på Sollidenscenen den 27 maj. Evenemanget blir Skansens stora showpremiär i sommar, sen intar Sanna Nielsen och Allsången scenen tätt följt av Körklang, jazzkvällar, Barnens allsång, Laleh, Per Gessle, Kungliga filharmonikerna, Evert Taube och Jenny&Jussi.

Redan 2014 tävlade Charlie Grönvall i Melodifestivalen med sitt dåvarande band Little Great Things. Under förra året medverkade hans nya band Bracelet i Danmarks motsvarighet Melodi Grand Prix och gruppen släppte även musik i Sydkorea.

Rebecka Karlsson kom direkt från plugget till Idol och bor fortfarande i Helsingborg, där hon ser fram emot sommarjobbet som heltidsartist. Men redan som åttaåring tävlade hon i TV4 Talang. Fem år senare, 2014 deltog hon i Talang igen men i den finalen fick hon ge sig mot den slutlige vinnaren Jon Henrik Fjällgren.

Rebecka och Charlie uppträder med eget liveband och kommer bjuda på många låtar från Idolveckorna, tolkningar av internationella superhits men även nyskrivet låt-material.

Bilder

Rebecka och Charlie.
Rebecka och Charlie.
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen som är Sveriges mest besökta museum och stockholmarnas favoritmuseum enligt en undersökning från januari 2017.

Följ Stiftelsen Skansen

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Stiftelsen Skansen

Restaurang Biologi öppnar i Biologiska muséet14.8.2017 07:00Pressmeddelande

Biologi är läran om livet och ingenting kan passa bättre som utgångspunkt för en restaurang med höga ambitioner. För att arbeta hållbart och medvetet med det som vi lever av - mat och dryck - krävs kunskap om biologi. Biologi är också namnet på den nya restaurangen i Biologiska muséet på Djurgården. Den kommer att vara öppen för abonnerade sällskap och event och är ett samarbete mellan Skansen och traktör KC Wallberg från Restauration Gubbhyllan på Skansen.

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt nyhetsrum