Göteborg & Co AB

Sommaren bokar på i Göteborg

Dela

Kort framförhållning, försiktighet men också fler danskar och norrmän som bokar. Läget inför sommaren ser allt bättre ut för besöksnäringen i Göteborg i takt med lättade restriktioner. Vissa hotell räknar med beläggning på 60 procent i sommar och ser fram mot en lovande höst.

Sommargöteborg hoppas på en bra säsong när restriktionerna lättar. Foto: Anders Wester/Göteborg Co
Sommargöteborg hoppas på en bra säsong när restriktionerna lättar. Foto: Anders Wester/Göteborg Co

Juli är normalt årets i särklass bästa månad för hotellen i Göteborgsregionen med i stort sett fullbokat. Inför årets högsäsong är trenden är positiv även om det ser lite olika ut och förväntningarna inför hösten stora.

- Det är flera saker som pekar i rätt riktning just nu. Besluten att öppna för publik på arenor och att serveringar tillåts ha fler gäster och längre öppethållande har vi längtat mycket efter. Håller detta i sig så kan vi hoppas på en återhämtning under andra halvåret, säger Peter Grönberg vd för Göteborg & Co.

De nya restriktionerna gör att Bokmässan på torsdag börjar sälja biljetter till årets mässa. Och även att IFK Göteborg spelar kommande matcher till Ullevi med möjlighet att ta in 10 000 åskådare. Flera hotell upplever att bokningarna inför sommaren har ökat den senaste tiden. Det kan skilja sig åt mellan hotell i olika lägen.

- Det har hänt jättemycket och särskilt på sommardestinationer är mycket fullbokat. Ett trendbrott är att gäster från Norge och Danmark har börjat boka under andra halvan av sommaren, säger Anders Sköld som är kommersiell direktör på Nordic Choice.

På Vrångö i Göteborgs skärgård har Håkan Karlsten inga problem att fylla bäddarna på sitt lilla lägenhetshotell Kajkanten:

- Det finns bara enstaka dagar lediga fram till slutet av augusti och även våren har varit bra. Det har varit ett konstigt men faktiskt bra år för oss. Däremot saknar vi besökarna som kommer med färjan över dagen, säger Håkan.

Restauranger och serveringar behöver inte längre stänga tidigare och kan ha fler gäster än tidigare vid borden. För göteborgskrögarna är det en klar förbättring:

- Det betyder mycket och blev faktiskt lite bättre än vad vi vågade tro. Men det är fortfarande långt ifrån som det brukar vara och vi märker att folk är försiktiga när det gäller att boka biljetter i förväg. Det kommer vara en utmaning året ut, säger Ulrika Kvarnhult på Kajskjul 8 som har flera krogshower planerade i sommar och höst.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sommargöteborg hoppas på en bra säsong när restriktionerna lättar. Foto: Anders Wester/Göteborg Co
Sommargöteborg hoppas på en bra säsong när restriktionerna lättar. Foto: Anders Wester/Göteborg Co
Ladda ned bild

Länkar

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum