Flygbolaget BRA

Sommarens flygbiljetter redan bokningsbara – Örnsköldsviks-linjen får fabriksnytt flygplan

Dela

Responsen från Örnsköldsvik på att BRA börjar flyga till Stockholm har varit över all förväntan positiv. Första bokningen från Örnsköldsvik gjordes bara två timmar efter nyheten släpptes. Nu kommer mer:

Får end användas i samband med mtrl om flygbolaget BRA.
Får end användas i samband med mtrl om flygbolaget BRA.

BRA släpper nu sommarens flygbiljetter till försäljning, tidigare än vanligt och BRAs biljettpriser startar från 697 kronor från Örnsköldsvik.

Trafiken mellan Örnsköldsvik och Stockholm Bromma kommer att göras med ett helt fabriksnytt flygplan av märket ATR-72 600 med plats för 72 passagerare. Planet kommer från den franska fabriken i månadsskiftet mars och april.

- Responsen från Örnsköldsvik, sen vi berättade att vi skulle öppna linjen, är enormt positiv och glädjande. Därför känns det rätt att redan nu öppna upp för bokning av sommarens flygresor, säger Ulrika Matsgård, som är kommersiell chef för flygbolaget BRA.

Flygplanet, ATR-72 600 är den absolut senaste modellen av världens bränsleeffektivaste och därmed klimatsmarta, så kallade turbopropellerflygplan. Bränsleförbrukningen per mil motsvarar en mopeds per person.

Flygplanen flyger på cirka 6000 meters höjd och orsakar därmed inga så kallade ”höghöjdseffekter”, vilka bildas från cirka 8000 meters höjd eller högre.

BRA är det enda flygbolaget i världen som klimatkompenserar för mer än alla utsläpp som bolaget genererar, närmare bestämt för 190 000 ton CO2 (och släppte ut 170 000 ton CO2 2018).

Bolaget erbjuder dessutom alla resenärer möjlighet att boka fossilfritt och palmoljefritt biobränsle mot ett tillägg om 300 kronor i BRAs Miljö Class. Det har bolaget erbjudit sedan år 2018.

Mer om hur BRA arbetar för ett fossilfritt flyg finns att läsa på www.flygbra.se/miljo

Fler flygnyheter för resenärer från Örnsköldsvik, när BRA börjar flyga:

  • Alltid 90 % barnrabatt på flygresor under alla skollov.
  • Alla resenärer bjuds på frukost utan extra kostnad innan klockan 09 alla dagar.
  • BRA har det bästa benutrymmet av alla flygbolag som flyger inrikes i Sverige.
  • BRA är världens punktligaste flygbolag. Bara under oktober låg punktligheten på ca 97 %.
  • Med BRA är det möjligt att via Bromma flygplats flyga till en rad orter, både utrikes och inrikes: Helsingfors, Oslo/Torp, Riga, Tallinn, Malmö, Göteborg, Visby, Trollhättan, Kalmar, Kristianstad, Halmstad, Helsingborg/Ängelholm, Ronneby, Växjö.
  • Via Oslo/Torp blir det tack vare BRAs samarbete med flygbolaget Widerøe även smidigt att ta sig vidare till en rad orter i Norge: Bergen, Stavanger och Trondheim, dit Widerøe flyger fyra till sex gånger om dagen.
  • BRA flyger även till och från orter närmare Örnsköldsvik, men dit utgår BRA ifrån att Ö-vikarna tar bil istället. Bland annat Sundsvall, Umeå, Östersund.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Får end användas i samband med mtrl om flygbolaget BRA.
Får end användas i samband med mtrl om flygbolaget BRA.
Ladda ned bild

Om

Flygbolaget BRA
Flygbolaget BRA
Gårdsfogdevägen 16
16126 Bromma

https://www.flygbra.se/

BRA står för Braathens Regional Airlines. BRA flyger till flest orter i Sverige och med cirka 2 miljoner årliga passagerare, har BRA en marknadsandel av svenskt inrikesflyg om cirka 30 %.

BRA klimatkompenserar som enda kommersiella flygbolag i världen för mer än alla sina CO2-utsläpp utan extra kostnad för resenärerna. BRA erbjuder sedan 2018 alla att välja fossilfritt biobränsle vid bokning av flygresan och redan år 2009 miljöcertifierades bolaget som världens första passagerarflygbolag.

2016 lanserades varumärket BRA efter sammanslagning av flera regionala flygbolag i samma svenska koncern. Bolagets flyg-DNA sträcker sig samtidigt tillbaka till 1940-talets Braathens S.A.F.E.

BRA ägs av svenska investmentbolaget Braganza, helägt av Per G. Braathen.

Följ Flygbolaget BRA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Flygbolaget BRA

Inrikesflygbolaget BRA ansöker om rekonstruktion6.4.2020 08:30:00 CESTPressmeddelande

Coronakrisen slår extremt hårt mot samhället och flygbranschen. Svenska flygbolaget BRA ansöker nu om rekonstruktion för att skydda bolaget från konkurs. En rekonstruktion skapar andrum för att kontrollerat planera för en framtida verksamhet. BRA har som ambition att stegvis återstarta bolaget och flygtrafiken igen efter sommaren, allt eftersom förutsättningarna för att bedriva flyg förbättras.

Flygbolaget BRA:s vd Geir Stormorken kommenterar regeringens förslag om kreditgarantier till svensk flygbransch17.3.2020 19:31:35 CETPressmeddelande

”Regeringens till synes generösa kreditgaranti är säkert bra, men det vi behöver är insatser som ger både omedelbara och långsiktiga likviditetseffekter - inte lån med kreditkostnader. Vi behöver även bättre tillämpbara permitteringsregler.” ”Regeringens kreditgaranti innebär ingen stimulans till branschen i allmänhet. Det sänker inga kostnader och ger inget andrum till företagen i en oerhört utsatt bransch”. ”Att ta stora lån för att betala löpande kostnader och därmed skjuta växande skulder framför sig när ingen vet hur länge detta kommer att vara, är inte något som vi varken kan eller vill.” ”Kreditgarantin från regeringen förändrar tyvärr inte något för BRA här och nu. Kommer inte stöd för att minska kostnaderna inom kort, riskerar BRA, som flyger till flest orter i Sverige och som har det största flyglinjenätet med 28 flyglinjer inom landet under år 2019-2020, att tvingas till drastiska åtgärder – med nedläggning av ytterligare flyglinjer och ännu färre flygavgångar”.

Medarbetare hos flygbolaget BRA bekräftad med COVID-19 – har ej träffat resenärer eller kollegor5.3.2020 17:32:03 CETPressmeddelande

Det föreligger ingen uppenbar risk för smittspridning inom eller via BRA. Personen som bär på smittan har inte varit på arbetet sedan den 20 februari, det vill säga sedan långt innan personen själv smittades. Personen har inte heller arbetat eller träffat kollegor efter det förmodade smittotillfället. BRA har inte heller kontaktats av den pågående smittspårning som sjukvården bedriver.