Resia AB

Sommarens hetaste uppstickare

Dela

Precis som tidigare år är det Spanien och Grekland som toppar svenskarnas listor över populära resmål i sommar. Det resmål som överraskar och sticker ut mest är dock ett mer tropiskt paradis. Bali i Indonesien har ökat med hela +27 % jämfört med samma period förra året (avresa 1 juni – 31 augusti) och syns flitigt i såväl sökningar som bokningar.

– Att Bali ökat så mycket är fantastiskt kul. Det stämmer väl överens med resultatet i vår senaste *SIFO-undersökning där svenskarna svarade att de vill upptäcka nya platser och vara aktiva på semestern. Bali med omnejd erbjuder det här och mycket mer och står för många svenskar även för avkoppling, naturupplevelser, yoga och surf, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Bali – svenskarnas nya sommarfavorit

Bali är en ö i Indonesien som erbjuder allt från paradisstränder till vackra risfält och vattenfall. Ön ligger nära ekvatorn i det tropiska klimatbältet och det går att resa hit året runt. Bali har inga direkta årstider utan har istället en torr- och en regnperiod. Torrperioden, då det alltså regnar minst, pågår från april till september medan regnperioden normalt pågår mellan oktober och mars. Den mest populära tiden att besöka Bali är mellan juni och augusti då det vanligtvis bjuds på blå himmel och behagliga temperaturer. Genomsnittstemperaturen i strandregionerna ligger på mellan 25 och 30 grader året runt.

Kombinera med andra öar och städer

I närheten ligger andra paradisöar som går utmärkt att kombinera med Bali för en semester med många intryck. Några av de mest omtalade öarna just nu är de små Giliöarna som ligger endast en båttur bort. Tidigare besöktes öarna främst av backpackers men nu väljer allt fler resenärer att lägga in ett stopp på en eller flera av öarna. Trots detta är atmosfären fortfarande väldigt avslappnad. Man kan enkelt ta sig mellan öarna och det finns gott om prisvärda bungalows såväl som mer lyxiga boenden för den som föredrar det. Giliöarna är den perfekta platsen för den som älskar sol, surf och vackert dykvatten. Beroende på vilket flygbolag man reser till Bali med så går det enkelt att lägga in några dagar i till exempel Bangkok eller Singapore på vägen dit eller hem. Att kombinera bubblande storstadspuls med paradisstränder och dykning på en och samma resa är svårslaget och något att rekommendera för den upplevelsetörstande svensken.

 – Det är många av våra kunder som blir förvånade över att den bästa perioden att åka till Bali är under våra sommarmånader, i alla fall om man vill undvika regn på semestern. Bali är en stor personlig favorit och jag kan starkt rekommendera att resa hit i sommar, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

*SIFO-undersökningen gjordes i april 2019 på uppdrag av Resia i samband med den årliga trendrapporten – Resiabarometern. Totalt gjordes 1120 intervjuer på ett riksrepresentativt urval av kvinno och män i ålder 15 till 79 år. Rapporten går att läsa här: https://www.resia.se/resiabarometern-2019

Prisförslag på resor till Bali finns på www.resia.se

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Höstlovets absolut bästa resmål20.8.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Hösten närmar sig och bokningarna till höstlovet är redan i full gång. Höstlovet är ett av få lov där i stort sett alla barn i landet är lediga samtidigt. Därför är konkurrensen stor om resor till sol och äventyr. Precis som under sommaren är Europas storstäder väldigt eftertraktade med stora ökningar till bland annat Rom (+135 %) jämfört med samma period förra året. Efter en sommar där USA backade rejält är de nu tillbaka med såväl Miami som New York högt upp på topplistan.

Höstens mest populära resmål12.8.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

När sommaren går mot sitt slut och vardagen kommer ikapp svenskarna är det många som redan drömmer sig bort till solvarma stränder och salta dopp. En stor del av befolkningen upplever dock att hösten är en svår period att hitta bra resmål på då det börjar svalna i Europa och man behöver resa längre bort för att få riktigt varma temperaturer. Så vart åker man? Efter en sommar där USA backade rejält är de nu tillbaka med såväl Miami som New York och Orlando på topplistan.

Hit reste svenskarna i juni och juli – och det här resmålet valdes bort9.8.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Sommaren går mot sitt slut och det är dags att summera. En trend för sommaren 2019 har varit storstadssemestern som ökat stort med London (+38 %), Prag (+38 %) och Krakow (+40 %) i spetsen. Bland charterresmålen klättrar Preveza in på topp tio och nyare resmål som Durres och Kavala står för stora ökningar, även om de än så länge hamnar utanför topplistorna. Störst tapp står resorna till USA för – en effekt av den svaga svenska kronan.

Byt gummistövlar mot flipflops – fyndläge för soldyrkaren7.8.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Vi är bara i början av augusti men höstvädret är redan här och på många platser i landet öser regnet ner. Många svenskar har den här veckan gått tillbaka till jobbet och skolstarten börjar närma sig. Detta märks inte minst på priserna på resor som återigen är nere på från 299 kronor per person. För den som fortfarande har semesterdagar kvar är det nu man ska fynda, men det gäller att agera snabbt. När vädret är sämre på hemmaplan brukar resorna gå åt som smör i solsken.

Förläng sommaren – hit reser svenskarna i augusti och september29.7.2019 06:45:00 CESTPressmeddelande

Vi är mitt i sommaren men många har redan avslutat sin semester och är tillbaka på jobbet. För den som sparat några semesterdagar är augusti och september fantastiska månader att resa utomlands på. Inte lika mycket folk, behagligt klimat och ofta bättre priser. Svenskarnas weekendfavoriter under sensommaren är Prag, Alicante och Palma de Mallorca som står för de största ökningarna. Inom chartern seglar Korfu upp på topplistan med en ökning på hela +219 %.

Lissabon populär weekendstad bland svenskarna i sommar22.7.2019 06:40:00 CESTPressmeddelande

Svenskarnas semesterbokningar fortsätter att trilla in och weekendresmål som Lissabon, Prag och Krakow klättrar snabbt på listorna. Att semestra i en storstad i sommar är mer populärt än någonsin. Många nöjer sig med några dagar av storstadspuls och historia medan andra kombinerar storstad med strandhäng och äventyr. Bokningsläget till Lissabon ligger just nu på +75 % jämfört med samma period förra året och intresset för staden fortsätter att öka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum