Resia AB

Sommarens hetaste uppstickare

Dela

Precis som tidigare år är det Spanien och Grekland som toppar svenskarnas listor över populära resmål i sommar. Det resmål som överraskar och sticker ut mest är dock ett mer tropiskt paradis. Bali i Indonesien har ökat med hela +27 % jämfört med samma period förra året (avresa 1 juni – 31 augusti) och syns flitigt i såväl sökningar som bokningar.

– Att Bali ökat så mycket är fantastiskt kul. Det stämmer väl överens med resultatet i vår senaste *SIFO-undersökning där svenskarna svarade att de vill upptäcka nya platser och vara aktiva på semestern. Bali med omnejd erbjuder det här och mycket mer och står för många svenskar även för avkoppling, naturupplevelser, yoga och surf, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Bali – svenskarnas nya sommarfavorit

Bali är en ö i Indonesien som erbjuder allt från paradisstränder till vackra risfält och vattenfall. Ön ligger nära ekvatorn i det tropiska klimatbältet och det går att resa hit året runt. Bali har inga direkta årstider utan har istället en torr- och en regnperiod. Torrperioden, då det alltså regnar minst, pågår från april till september medan regnperioden normalt pågår mellan oktober och mars. Den mest populära tiden att besöka Bali är mellan juni och augusti då det vanligtvis bjuds på blå himmel och behagliga temperaturer. Genomsnittstemperaturen i strandregionerna ligger på mellan 25 och 30 grader året runt.

Kombinera med andra öar och städer

I närheten ligger andra paradisöar som går utmärkt att kombinera med Bali för en semester med många intryck. Några av de mest omtalade öarna just nu är de små Giliöarna som ligger endast en båttur bort. Tidigare besöktes öarna främst av backpackers men nu väljer allt fler resenärer att lägga in ett stopp på en eller flera av öarna. Trots detta är atmosfären fortfarande väldigt avslappnad. Man kan enkelt ta sig mellan öarna och det finns gott om prisvärda bungalows såväl som mer lyxiga boenden för den som föredrar det. Giliöarna är den perfekta platsen för den som älskar sol, surf och vackert dykvatten. Beroende på vilket flygbolag man reser till Bali med så går det enkelt att lägga in några dagar i till exempel Bangkok eller Singapore på vägen dit eller hem. Att kombinera bubblande storstadspuls med paradisstränder och dykning på en och samma resa är svårslaget och något att rekommendera för den upplevelsetörstande svensken.

 – Det är många av våra kunder som blir förvånade över att den bästa perioden att åka till Bali är under våra sommarmånader, i alla fall om man vill undvika regn på semestern. Bali är en stor personlig favorit och jag kan starkt rekommendera att resa hit i sommar, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

*SIFO-undersökningen gjordes i april 2019 på uppdrag av Resia i samband med den årliga trendrapporten – Resiabarometern. Totalt gjordes 1120 intervjuer på ett riksrepresentativt urval av kvinno och män i ålder 15 till 79 år. Rapporten går att läsa här: https://www.resia.se/resiabarometern-2019

Prisförslag på resor till Bali finns på www.resia.se

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Hit reser svenskarna i jul30.9.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Allt fler svenskar väljer att fly julstressen och firar istället jul tillsammans med nära och kära på en solig strand, ett böljande hav eller en gnistrande alptopp. Med tanke på hur få semesterdagar man behöver offra för en riktigt lång ledighet i år har man alla möjligheter i världen att ta en välförtjänt paus från alla måsten. Långväga resmål ökar stort och julens hetaste storstad koras. Hit reser svenskarna i jul.

Spännande nykomlingar bland svenskarnas vinterfavoriter3.9.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Augusti är förbi och med den även sommarvärmen. Många svenskar längtar tillbaka till värmen och ser därför till att solsäkra vinterns semester redan nu. Bland vinterns resmål syns ökningar till bland annat Bangkok (+16 %), Sydney (+12 %) och Denpasar (+58 %). Bland charterresmålen är det störst ökningar till spännande resmål utanför topp tio som bland annat Goa (+200 %) och Banjul (+10 %). Även Larnaca ökar i popularitet bland svenskarna (+39 %).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum