Ticket

Sommarens hetaste weekendstäder

Dela

När fantastiskt sommarväder råder på hemmaplan minskar efterfrågan på sol- och badresor utomlands. Istället prioriteras kortare storstadsresor eller weekendresor. Mest populära storstaden i sommar är Paris, följt av Prag och London, visar färsk bokningsstatistik från Ticket.

- Även om detta härliga väder garanterat stannar kvar till sommarsemestrarna minskar de senaste veckornas höga temperaturer trycket på utlandsresor i sommar. Men många svenskar vill dock gärna iväg på en utlandsresa under semestern, och det behöver inte vara sol och bad som gäller. Istället väljer man att besöka någon härlig storstad för en sommarweekend, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Svenskarna är ett mycket reseintresserat folk och många vill gärna åka på en utlandsresa under kommande semesterveckor – både för att sol- och värmesäkra sommaren, men också för att få miljöombyte och upptäcka ett nytt resmål. När solen strålar på hemmaplan väljer många istället att åka på en kortare resa till någon av Europas alla spännande städer och Paris toppar listan över städer dit svenskarna helst söker sig i sommar.

- Efterfrågan på resor till Paris fick sig en törn efter terrordåden 2015, men återhämtade sig dock relativt snabbt. I år är Paris mycket populärt och går om både London och Amsterdam som det mest populära resmålet för en kortare semesterresa, säger Katarina Daniels.

Prisvärda biljetter tillsammans med en inte för lång flygresa, i kombination med spännande sevärdheter, restauranger och shopping i världsklass och mysiga områden att strosa runt i gör Paris till en riktig vinnare i sommar. Utöver den franska huvudstaden lockar även Prag många svenskar i sommar, och ökar bokningarna med nästan 20 procent jämfört med i fjol. Två av sommarens stora raketer är dock Wien och Hamburg, som ökar med 46,5 procent respektive 177,4 procent.

- Det är jätteroligt att fler och fler svenskar hittar både till Wien och till Hamburg. Många har besökt de mer klassiska europeiska storstäderna och kan tänka sig att testa nya resmål. Wien lockar bland annat med sin arkitektur och sitt enorma utbud av fantastiska kaféer. Hamburg är – om än helt annorlunda mot Berlin – en fantastisk storstad. Ett hett tips för att ta sig runt är att hyra cykel och cykla längs med floden, tipsar Katarina Daniels.

Mest populära resmålen för kortsemestrar i sommar

  1. Paris (3)
  2. Prag (4)
  3. London (1)
  4. Amsterdam (2)
  5. Wien (ny)
  6. Lissabon (10)
  7. Barcelona (5)
  8. Berlin (6)
  9. Köpenhamn (ny)         
  10. Rom (7)

Källa: resor 2-5 nätter bokade t o m 3 juni 2018 med avresa mellan den 4 juni – 31 augusti 2018


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 7 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Tickets stora trendrapport Ticket Collection: Spanien ohotad etta i vinter – men långresor ökar mest18.10.2018 11:08Pressmeddelande

De senaste årens stora sug efter utlandsresor fick sig en törn sommaren 2018. Många svenskar är mätta på sol och bad och den minskade efterfrågan håller i sig även för vinterns resor, som minskar antalet bokningar med 14,5 procent. Däremot vill man fortfarande ha miljöombyte och upplevelser – upplevelserika långresor går mot strömmen och ökar bokningarna. Spanien är fortsatt etta över mest bokade semesterländer, men Thailand knappar in allt mer. Dessutom uppger fler svenskar än i fjol att de planerar en utlandsresa i vinter. Detta visar Tickets stora trendrapport Ticket Collection om vinterns resor.

Höstlovets charterraketer – Madeira, Antalya, Hurghada och Dubai11.10.2018 10:20Pressmeddelande

Höstlovet vecka 44 är en av de mest reseintensiva veckorna under hela året, eftersom det till skillnad från till exempel sportlovet inträffar samtidigt för alla skolor i hela landet. Sommarens semester känns avlägsen och många barnfamiljer vill fly höstmörkret med en veckas sol- och badsemester. Helst spenderar svenskarna höstlovet på Gran Canaria, Teneriffa eller Cypern – men det är Antalya, Hurghada, Dubai och Madeira som är årets hetaste uppstickare, enligt färsk bokningsstatistik från Ticket.

Julens resmålsraketer: Gambia, San Francisco och Orlando4.10.2018 07:40Pressmeddelande

Under julledigheten passar många svenskar på att resa utomlands, både för att få sol och värme, uppleva en annan kultur och för att slippa julstressen på hemmaplan. Årets jul är dessutom mycket fördelaktig för alla arbetstagare, vilket ger möjlighet till utlandsresor utan att behöva ta ut många semesterdagar. De hetaste uppstickarna inför årets jul är Gambia, Orlando, San Francisco och Singapore. Detta visar färsk bokningsstatistik från Ticket.

Minskat resande – men dessa restyper går mot trenden2.10.2018 10:15Pressmeddelande

Svenska resenärers utlandsresande har ökat stadigt under flera år, med många nya reserekord som följd. Sommaren 2018 bröts denna trend och semesterresor utomlands minskade – till stor del som en konsekvens av den varma sommaren med höga temperaturer under lång tid. En restyp går dock mot trenden och ökar bland svenska resenärer: upplevelsebaserade resor som exempelvis rundresor, vandringsresor eller safari.

Ticket tipsar: Ett annat London – bortom Piccadilly Circus28.9.2018 15:40Pressmeddelande

London är en av svenska resenärers favoritstäder och toppar med råge listan över höstens mest populära weekendresmål. Många som besöker London tillbringar merparten av semestern i stadskärnan runt Oxford Street, West End, Piccadilly Circus och Covent Garden – men London bjuder på så mycket mer än dessa klassiska, och ofta överfulla, turiststråk. Våga gå utanför de upptrampade stigarna för en ny Londonupplevelse.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum