Ticket

Sommarens hetaste weekendstäder

Dela

När fantastiskt sommarväder råder på hemmaplan minskar efterfrågan på sol- och badresor utomlands. Istället prioriteras kortare storstadsresor eller weekendresor. Mest populära storstaden i sommar är Paris, följt av Prag och London, visar färsk bokningsstatistik från Ticket.

- Även om detta härliga väder garanterat stannar kvar till sommarsemestrarna minskar de senaste veckornas höga temperaturer trycket på utlandsresor i sommar. Men många svenskar vill dock gärna iväg på en utlandsresa under semestern, och det behöver inte vara sol och bad som gäller. Istället väljer man att besöka någon härlig storstad för en sommarweekend, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Svenskarna är ett mycket reseintresserat folk och många vill gärna åka på en utlandsresa under kommande semesterveckor – både för att sol- och värmesäkra sommaren, men också för att få miljöombyte och upptäcka ett nytt resmål. När solen strålar på hemmaplan väljer många istället att åka på en kortare resa till någon av Europas alla spännande städer och Paris toppar listan över städer dit svenskarna helst söker sig i sommar.

- Efterfrågan på resor till Paris fick sig en törn efter terrordåden 2015, men återhämtade sig dock relativt snabbt. I år är Paris mycket populärt och går om både London och Amsterdam som det mest populära resmålet för en kortare semesterresa, säger Katarina Daniels.

Prisvärda biljetter tillsammans med en inte för lång flygresa, i kombination med spännande sevärdheter, restauranger och shopping i världsklass och mysiga områden att strosa runt i gör Paris till en riktig vinnare i sommar. Utöver den franska huvudstaden lockar även Prag många svenskar i sommar, och ökar bokningarna med nästan 20 procent jämfört med i fjol. Två av sommarens stora raketer är dock Wien och Hamburg, som ökar med 46,5 procent respektive 177,4 procent.

- Det är jätteroligt att fler och fler svenskar hittar både till Wien och till Hamburg. Många har besökt de mer klassiska europeiska storstäderna och kan tänka sig att testa nya resmål. Wien lockar bland annat med sin arkitektur och sitt enorma utbud av fantastiska kaféer. Hamburg är – om än helt annorlunda mot Berlin – en fantastisk storstad. Ett hett tips för att ta sig runt är att hyra cykel och cykla längs med floden, tipsar Katarina Daniels.

Mest populära resmålen för kortsemestrar i sommar

  1. Paris (3)
  2. Prag (4)
  3. London (1)
  4. Amsterdam (2)
  5. Wien (ny)
  6. Lissabon (10)
  7. Barcelona (5)
  8. Berlin (6)
  9. Köpenhamn (ny)         
  10. Rom (7)

Källa: resor 2-5 nätter bokade t o m 3 juni 2018 med avresa mellan den 4 juni – 31 augusti 2018


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar24.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum