Svenska kyrkan Norrköping

Sommarens Orgelakademi

Dela

Även denna sommar anordnar Svenska kyrkan i Norrköping en Orgelakademi för musikintresserade barn och ungdomar. Intresset har varit stort och kursen är fullbokad. Under fem dagar kommer 12 deltagare i åldern 10-16 år att få bekanta sig med orgeln på olika sätt.

Mellan måndagen den 24 juni och fredagen den 28 juni kommer deltagarna att ha dagliga orgellektioner, tid till att öva vid en orgel på egen hand, få delta i grupplektioner om bland anat improvisation och lära sig hur en orgel fungerar. I kursen ingår även studiebesök där deltagarna får möjlighet att undersöka flera olika orglar på närmare håll.

Orgelakademin avslutas med en elevkonsert för familj och vänner på fredagskvällen 17.00 i S:t Olai kyrka. Det kommer att bli en spännande vecka som förhoppningsvis väcker en större nyfikenhet och ett större intresse för det fantastiska instrumentet, orgeln.

Nyckelord

Kontakter

David Löfgren – Organist i S:t Johannes församling
david.lofgren@svenskakyrkan.se
011-24 13 33

Emil Holmberg – Organist i S:t Olofs församling
emil.o.holmberg@svenskakyrkan.se
011-24 14 31

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Vår kyrka finns till för dig.

Svenska kyrkan vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg, i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. Vår kyrka finns till för dig.

Svenska kyrkan i Norrköping, eller Norrköpings pastorat, som är det juridiska namnet, består av fyra församlingar, en kyrkogårdsförvaltning, kansli och en utvecklingsenhet.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Svenska kyrkan i Norrköping säljer himmelskt god prästost till förmån för fastekampanjen28.3.2019 10:12:07 CETPressmeddelande

Fredag 29 mars mellan kl.10-18 kommer Svenska kyrkan i Norrköping finnas på plats på ICA Kvantum Klockaretorpet och sälja prästost. Försäljning av prästost kommer också ske på ICA Supermarket Vilbergen 4 till 5 april. 20 kronor av intäkterna per sålt kilo prästost kommer att gå till årets fastekampanj som drivs av Svenska kyrkans internationella arbete.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum