Stockholms stadStockholms stad

Sommarens trafikstörande arbeten i Stockholm

Dela

Sommaren innebär en intensiv period av trafikarbeten och det finns flera anledningar till det. Vi är beroende av sommarvädret för att kunna utföra arbetena och dessutom är pendlingen mindre omfattande än under resten av året. För att dessa arbeten ska påverka resenärerna så lite som möjligt är det viktigt med en bra samordning mellan de olika aktörerna inom Stockholmstrafiken.

Idag hölls en pressträff där vi gemensamt presenterande sommarens många trafikstörande arbeten. Samordningen för att minimera störningar vid infrastrukturarbeten görs med hjälp av en gemensam tidplan för trafikkontoret, Trafikverket, Trafikförvaltningen, Solna stad och Nacka kommun.

Några av de större arbeten som genomförs i sommar sker på Mälarbanan, Stadsgårdsleden och tunnelbanans gröna linje.

– Framförallt arbetena på tunnelbanans gröna linje kommer att bli besvärliga för våra resenärer, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör på landstingets trafikförvaltning. Vi uppmanar dem att om möjligt välja alternativa resvägar eller undvika rusningstid.

En bra koordinering mellan de olika aktörerna inom Stockholmstrafiken är avgörande för att resenärerna inte ska påverkas mer än nödvändigt.

– I takt med att Stockholm växer ökar kravet på framkomlighet i staden. När det byggs så mycket är det viktigt med samordning av våra projekt för att minimera påverkan på trafiken, säger Jonas Eliasson, trafikdirektör på Stockholms stad.

– På sommaren, när arbetspendlingen minskar, arbetar vi intensivt med att bygga och underhålla våra järnvägar, vägar, tunnlar och broar. De som reser i Stockholm får räkna med att det kan ta längre tid än vanligt. I slutändan kommer det leda till ökad säkerhet och bättre tillgänglighet för smidigare resor, säger Helena Sundberg, regionchef Trafikverket.

Se bifogat dokument med mer information om sommarens arbeten och hur de påverkar resandet i sommar.


Under onsdagen hölls en gemensam pressträff. 

För övriga frågor; ring respektive organisations pressnummer:

Trafikkontoret, Stockholms stad 08-508 262 82, Trafikverket 0771-311 500, Trafikförvaltningen 08-686 15 50, Nacka kommun 08-718 91 26, Solna stad 08-746 12 00.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282

Bilder

Dokument

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum