Uppsala stadsteater

Sommarjobba som skådespelare!

Dela

Sommarens roligaste jobb finns hos Uppsala stadsteater och Gottsunda dans och teater som nu för första gången erbjuder 10 ungdomar jobb som skådespelare under tre veckor.

Ungdomsenseblen 2017/2018. Foto: Micke Sandström
Ungdomsenseblen 2017/2018. Foto: Micke Sandström

Teatersommarjobbet leds av Uppsala stadsteater och Gottsunda Dans & Teater och pågår 26 juli -13 augusti. Under de tre veckorna får 10 ungdomar prova på att jobba som skådespelare.

Gruppen kommer under två veckor att skapa och repetera en pjäs, vilken sedan visas för publik under en vecka på den scen som Uppsala stadsteater kommer att bygga utomhus i Gottsunda.

Ingen tidigare erfarenhet av teater behövs för att söka – bara ett intresse och en dröm om att få stå på scen.

På utomhusscenen kommer Uppsala stadsteater även att spela familjeföreställningen Loranga Loranga.

Jobbet kan sökas av elever i årskurs 9 och Sprint. Ansökan görs via kommunens hemsida 1 februari –9 mars.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ungdomsenseblen 2017/2018. Foto: Micke Sandström
Ungdomsenseblen 2017/2018. Foto: Micke Sandström
Ladda ned bild
Teatersommarjobbet 2021
Teatersommarjobbet 2021
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteaterUppsala stadsteater har en stark konstnärlig identitet och är Sveriges tredje största stadsteater. Omkring 80 000 personer besöker våra föreställningar och övriga program varje år. Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

Höstens hopp – Uppsala stadsteater presenterar nästa säsong12.5.2021 10:10:06 CEST | Pressmeddelande

En specialbeställd urpremiär av Staffan Göthe, en ursinnig kärlekshistoria och en nyskriven musikalisk science fiction-dystopi av Erik Gedeon. Dessutom iscensätts kultfilmen The Matrix på ett helt eget vis och Andrées expedition till Nordpolen tar för första gången plats på scen. Hösten 2021 på Uppsala stadsteater bjuder på flera urpremiärer där humor och existentialism är återkommande teman. Teatern får också välkomna publiken till en nydesignad foajé.

Rapartist debuterar i pjäs tillägnad alla mammor (uppdaterat med pressbilder!)10.3.2021 11:40:38 CET | Pressmeddelande

Nyskrivna pjäsen "Min mamma" baseras på intervjuer med 15 unga män. Rapartisten Yoel Escanilla gör skådespelardebut som huvudrollen Pablo i föreställningen som hyllar alla mammor: – Att få göra debut i den här pjäsen känns jättestort! Min egen mamma dog när jag var 18 år och hon har minst sagt en helig plats hos mig. Pjäsen som spelas in och kan ses digitalt, har premiär 23 april.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum