Stockholms stad

Sommarjobbare skapar en mosaik av minnen

Dela

15 sommarjobbande ungdomar i Spånga-Tensta skapar just nu ett konstverk i gångtunneln vid Järingegången. Deras personliga minnesbilder fyller väggarna i form av mosaik och muralmålningar.

Ayan sätter ett flygplan i mosaik.
Ayan sätter ett flygplan i mosaik.

Välkommen att besöka platsen nu och se verken växa fram eller se det färdiga verket och fira med oss under torsdagen 2 juli kl. 14.00-18.00 i tunneln vid Järingegången under Tenstavägen. För frågor vänligen kontakta Johan Westerlund, 076 – 123 18 35, johan.westerlund@edu.stockholm.se

I tunneln syns olika saker som mammas spis, ett kärt gosedjur, familjeporträtt, knutna nävar, getter som klättrar i träd och mycket mer.

Förutom ökad delaktighet i sitt närområde ger projektet ungdomarna möjlighet att prova på ett arbete inom kultur och media. De skapar digitala förlagor till verken med hjälp av iPads. Förlagorna projiceras sedan som riktlinjer och verket växer fram. Ungdomarna behöver inte ha tidigare erfarenhet av muralmålning eller mosaik utan de lär sig processen under sommarjobbet. Materialet till mosaiken är återbruk av restmaterial från kakelfirmor och porslin från boende i staden.

Projekten handleds av mediepedagoger från Unga Berättar - Kulturskolan Stockholm och genomförs i samarbete med Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning. Det är sjunde året i rad som den här typen av projekt genomförs. Tidigare verk syns i Bagarmossens centrum, på pelarna bakom Fältöversten och två tunnlar under Glanshammarsgatan i Hagsätra.

”Jag hoppas dom som passerar ser en bild som de kan relatera till och som väcker deras egna minnen och tankar.”

- Nadia / Sommarjobbare

Om Unga Berättar
Unga Berättar är en verksamhet inom Kulturskolan Stockholm. Vårt mål är att stärka barn och ungas delaktighet i samhället. Metoden skiftar beroende på projekt men vi utgår alltid från den personliga berättelsen. Hos oss hörs barn och ungas röster genom digitala berättelser, filmer, fotografier eller andra kreativa uttryck. Deltagarna involveras i hela processen på riktigt och på ett lustfyllt sätt.

kulturskolan.stockholm.se/unga berättar

 

Nyckelord

Bilder

Ayan sätter ett flygplan i mosaik.
Ayan sätter ett flygplan i mosaik.
Ladda ned bild
Antounious målar ett farväl.
Antounious målar ett farväl.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm
Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum