Sommarkurs låter barn upptäcka kyrkorgeln

Dela

Nu är det åter dags för Norrköpings orgelakademi, en sommarkurs för barn som vill upptäcka kyrkorgeln under en vecka på sommarlovet. Kursen vänder sig till barn som tidigare har spelat lite piano, men som vill vidga vyerna och prova på det som ibland kallas drottningen av instrument.

Ikon bildbank
Ikon bildbank

Norrköpings orgelakademi drivs av Svenska kyrkan i Norrköping och har plats för ett 20-tal barn i åldern 10-14 år, som har spelat lite piano innan. Intresset för orgelkursen har ökat för varje år och platserna blir snart fulla.

Kyrkorgeln är ett spännande instrument att upptäcka. Vilket annat instrument kan man gå in i, för att se hur det ser ut på insidan? På orgeln spelar man både med händerna och fötterna och skapar klangbilder som kan fylla hela kyrkorummet med hjälp av flera tusen orgelpipor. All sorts musik går att spela, från de stora mästarna som Bach, filmmusik eller popmusik. Man kan även improvisera. Bara fantastin sätter gränsen.

Orgelakademin är baserad i S:t Olai kyrka. Barnen gör också utflykter till olika kyrkor runt Norrköping för att upptäcka orglarna där. På schemat står orgelundervisning, workshops, utflykter, aktiviter och glassätning. Orgelakademin avslutas med en orgelkonsert för anhöriga på fredagen.

Norrköpings orgelakademi 14-18 juni
Emil Holmberg, organist
011-241431 / emil.o.holmberg@svenskakyrkan.se
David Löfgren, organist
011-241333 / david.lofgren@svenskakyrkan.se

Bilder

Ikon bildbank
Ikon bildbank
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Nattvandring under studentveckan19.5.2022 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

För femte året i rad kvälls- och nattvandrar Elevhälsan och Svenska kyrkan i Norrköping under studentveckan. Under sex kvällar och nätter finns vi som vuxenstöd och har med oss vatten och plåster. Nattvandringen är ett samarbete där vi hjälps åt tillsammans med andra aktörer som utbildningskontoret, friskolorna, socialtjänsten, polisen och räddningstjänsten. Diakon Maria Bard från Svenska kyrkan samordnar insatsen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum