Enköpings kommun

Sommarlov i Enköping

Dela

Under sommaren arrangeras en rad olika aktiviteter runt om i Enköping för barn och unga som vill vara kreativa, aktiva och prova på något nytt. Välj bland konstkollo, teaterworkshops, bad och sommarläsning med Sommarboken.

– Äntligen är det dags för sommarlov och vi är glada att vi kan erbjuda många roliga aktiviteter för barn och unga i sommar, säger Anna Habbe, verksamhetschef Kultur och turism på upplevelseförvaltningen.

För alla som är sugna på kreativa aktiviteter blir det teaterworkshop, konstkollo och skulpturskapande med Konstklubben. På teaterworkshops får deltagarna prova på fysisk teater med olika sorters teaterövningar, lek, dans, akrobatik, rytm och sång. Hos Konstklubben som har tema ”Tänk stort” får deltagarna tillsammans skapa en stor skulptur inspirerad av fantastiska och fantasifulla djur. Även Konstkollo har tema ”Tänk stort” där deltagarna får chansen att skapa stora konstverk, inomhus och utomhus, i grupp och på egen hand. Det finns begränsat antal platser till konstaktiviteterna. 

Biblioteket erbjuder som alltid härlig sommarläsning men också aktiviteter kring Sommarboken. Årets tema är ”I skuggan av” och det blir invigning med författaren Petrus Dahlin och drop-in träffar för lässugna på biblioteken i Enköping. På sommarbokens avslutning i slutet av augusti medverkar Dan Höjer som har skrivit böckerna om cirkusdeckarna.

För badsugna är både Pepparrotsbadet och Fjärdhundrabadet öppet under sommaren. På Pepparrotsbadet kan du åka den 100 meter långa vattenrutschkanan, hoppa från hopptornet, leka i äventyrsbadet, eller utmana en kompis i hinderbanan som står framme vecka 28–31.

Fritidsgården V-boden anordnar aktiviteter under sommaren för ungdomar som börjar årskurs 7 i höst och till och med 19 år. För de lite yngre barnen som börjar årskurs 3, 4, 5 och 6 i höst finns Sommarklubb på V-boden. Alla aktiviteter på fritidsgårdarna är gratis och schema finns att hämta på V-boden, Västerleden 152 med ingång från torget.

Se hela programmet

Alla aktiviteter hittar du på kommunens webbplats: enkoping.se/sommarlov

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum