Ticket

Sommarlovet svenskarnas mest reseintensiva period

Dela

Lov och ledigheter är de absolut vanligaste perioder för svenskarna att resa utomlands – men det är också då priserna på biljetterna riskerar att stiga, när efterfrågan på utlandsresor ökar. Trots detta väljer nästan 6 av 10 svenskar som planerar en utlandssemester att resa iväg under sommaren, enligt Tickets senaste Sifoundersökning.

- Att exempelvis barnfamiljer väljer att resa utomlands under skolornas lov är inte så konstigt, eftersom terminerna styr möjligheten till ledighet. Men inte bara barnfamiljer reser mest under sommarlovet – sommaren är den mest reseintensiva perioden för svenskar i alla åldersgrupper, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Sommaren är den period under året då flest svenskar väljer att åka på en semesterresa utomlands – 56 procent av alla svenska resenärer väljer att resa under just sommarsemestern. Utbudet på resor är som störst under sommaren, men eftersom efterfrågan också är hög stiger ofta priserna. Priset på resor är dessutom väderberoende. Vid regn och kallare temperaturer ökar ofta trycket på resebokningar, vilket ger högre pris, medan det däremot vid soligare väder ofta går att göra riktiga fynd.

De yngre svenskarna i åldern 18-30 samt 31-40 år är de resenärer som i störst utsträckning väljer att förlägga en semesterresa utomlands till sommarledigheten. 70 procent av dessa resenärer reser utomlands under sommaren, för att därefter minska ju äldre resenärerna är. Motsvarande siffra för åldersgruppen 66-79 år, då de flesta har gått i pension och därmed kan vara mer flexibla med resedatum, är endast 25 procent.

Planerar du/åkte du på en utlandssemester under någon av följande lov/ledigheter 2019, och i så fall när då?

  1. Ja, under sommarsemestern, 56 procent
  2. Ja, under påsken/påsklovet, 11 procent
  3. Ja, under jul- och nyårsledigheten, 10 procent
  4. Ja, under höstlovet, 7 procent
  5. Ja, under Kristi himmelsfärd, 6 procent
  6. Ja, men bara max över en helg så att jag inte behöver ta ledigt, 6 procent
  7. Ja, under Nationaldagen, 4 procent
  8. Ja, under sportlovet, 4 procent
  9. Ja, under Första maj, 3 procent
  10. Annat tillfälle, 20 procent


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Minskade resor till Hong Kong på grund av demonstrationer – andra asiatiska storstäder ökar19.9.2019 09:13:48 CESTPressmeddelande

Hong Kong, en av Asiens främsta och mest spännande storstäder, har under de senaste åren lockat fler och fler svenska resenärer. De demonstrationer och protester mot ett ökande kinesiskt inflytande, som ökade i intensitet från och med juni i år, har dock fått konsekvenser för resebokningarna till Hong Kong som minskat med drygt 25 procent, enligt färsk statistik från Ticket.

Ökande weekendresor i höst – älskade klassiker hetast10.9.2019 07:35:00 CESTPressmeddelande

Hösten är en intensiv period för weekendresor. Många svenskar söker sig gärna iväg för några dagars utlandssemester, och weekendresor ökar med 7,5 procent. Sol och bad lockar inte lika mycket som under sommaren – istället är det energigivande storstäder som svenska resenärer helst besöker. De mest populära resmålen är främst älskade klassiker som Paris och London, men det är den nygamla favoriten Amsterdam som både intar topplaceringen samt står för årets raketökning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum