Linköpings kommun

Sommarlovsbiljetter delas ut till skolungdomar

Dela

I dagarna har nästan 13 700 skolungdomar i Linköpings kommun fått en sommarlovsbiljett till Östgötatrafiken. Samtidigt måste drygt 3000 sommarlovsbiljetter återkallas på grund av felaktigheter.

Linköpings kommun har nu tagit beslut om att barn och ungdomar som är färdtjänstberättigade får åka på sommarlovsbiljetten i färdtjänsten med samma giltighet och villkor som i den övriga kollektivtrafiken. Sommarlovsbiljetten finansieras av ett statligt stöd som riktas till ungdomar som lämnar årskurs 6, 7, 8, 9 samt år 1 och 2 i gymnasiet.

Samtidigt måste drygt 3000 sommarlovsbiljetter återkallas, eftersom underlaget som lämnades till Östgötatrafiken från Linköpings kommun innehöll felaktigheter.

– Jag beklagar verkligen att det har gått ut felaktiga sommarlovsbiljetter. Vi håller på och ser över hur vi hanterar sådana här frågeställningar. Uppenbarligen finns det brister som vi behöver åtgärda. Jag förutsätter att detta inte ska upprepas och hoppas att det inte har ställt till för mycket, säger Anne Hallberg, direktör vid utbildningsförvaltningen.

De ungdomar som har fått felaktiga biljetter kommer att få ett brev hem inom kort med information om detta. I samband med det kommer de felaktiga sommarlovsbiljetterna att spärras och inte vara giltiga för resor i kollektivtrafiken.

Privatpersoner som har frågor om skolskjuts kan kontakta utbildningsförvaltningen, telefon: 013-26 38 00. Öppet måndag-fredag 07.45-16.00.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum