BranäsgruppenBranäsgruppen

Sommarpremiär för Kungsberget 1 juli

Dela

Den 1 juli klockan 10.00 öppnar Kungsberget upp för sommarsäsongen 2021.

Sedan anläggningen stängde vintersäsongen 11 april har det varit febril verksamhet på berget. Målet är att skapa en av Sveriges livskraftigaste året runt-anläggningar.   

– Skidanläggningen Kungsberget har anor från 40-talet men som skidort är vi endast inne på tionde året. Vi har i dagsläget 2500 bäddar och expanderar kraftigt. Satsningen på sommaren är ett steg i den expansionen med mål att få beläggning året runt. Med ett nybyggt och fräscht boendebestånd, den unika närheten till befolkningscentra och med de aktiviteter vi nu kan presentera hoppas vi på en succésommar följd av många fler. Nu ser vi verkligen fram emot att träffa gästerna den 1 juli, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen som äger och driver Kungsberget. 

Åttastolsliften Kungs8:an är pulsådern i anläggningen, från vilken gästerna når alla cykelleder. Med expressliften når gästerna även sommarens måste-besök, Glasscaféet på toppen. 

– När vi planerade sommarsatsningen så utgick vi från vår vintermålgrupp, familjerna. Vi känner dem och de känner oss, de vet vad vi står för och vad man kan förvänta sig när man kommer till Kungsberget. Så när vi skissade upp cykellederna var utgångspunkten att det skall finnas leder där hela familjen kan ta sig ned, på den enklaste av mountainbikes. För det är det semester handlar om enligt oss; tillsammanstid och att göra utmaningar ihop. Och så har vi givetvis sköna leder i blå och röd svårighetsgrad samt ett antal riktigt tuffa leder för de mest avancerade åkarna fortsätter Anders. 

I Björnbuseland har det byggts ett 120 meter långt åkband som sträcker sig till toppen av området och som kan användas både sommar och vinter. Sommartid når man med åkbandet tre leder för de allra minsta varav två är små kopior av de tuffaste hopplederna. 

Utöver liftburen och cross country-cykling blir det padelbana, beachvolleyboll, en basketkorg, en juniorpumptrack och en skateboardramp.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center och Storstenshöjden.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum