Uppsala kommun

Sommarpresent till kommunanställda ska gynna näringslivet

Dela

Kommunstyrelsen i Uppsala har beslutat om att ge alla anställda i kommunen en särskild sommargåva i form av ett presentkort genom handelsföreningen. På så sätt vill kommunen lyfta både medarbetare och näringsliv som till följd av Corona befinner sig i ett pressat läge.

Coronaviruset har haft stor inverkan på hela samhället.  Sommarpresenten förväntas ge en positiv effekt på det lokala näringslivet.
Coronaviruset har haft stor inverkan på hela samhället. Sommarpresenten förväntas ge en positiv effekt på det lokala näringslivet.

- Genom en sommarpresent vill vi från kommunstyrelsens sida visa vår uppskattning för medarbetares fantastiska insatser inom exempelvis äldreomsorgen under en tuff period. Den kan också ge det lokala näringslivet en välbehövlig skjuts, säger kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S). 

Coronaviruset har haft stor inverkan på hela samhället. Såväl Uppsala kommuns anställda som det lokala näringslivet har kraftigt påverkats. Sommarpresenten förväntas ge en positiv effekt på näringslivet, som genom det tidsbegränsade presentkortet från Uppsala Handelsförening gynnar ett stort antal lokala aktörer. 

- Det lokala näringslivet är svårt drabbat av pandemin och från kommunledningen har vi infört en rad åtgärder för att lindra situationen. Sommarpresenten är ytterligare ett sätt att stimulera företagen samtidigt som vi får chans att säga tack till våra medarbetare, säger arbetsmarknadsnämndens ordförande Mohamad Hassan (L).

Sommarpresenten möjliggörs av riksdagens beslut att slopa förmånsbeskattningen för gåvor. Ett viktigt delsyfte med satsningen är att stödja den utsatta sällanköpshandeln i city.

- Det är många som har arbetat hårt under denna period och även många som gjort mycket utöver ordinarie arbetsuppgifter. Det känns bra att kunna ge ett särskilt tack på detta vis, säger HR-direktör Anna Bittner.

Fakta:

Riksdagen beslutade den 27 maj att tillfällig slopa förmånsbeskattningen för parkering och gåvor för upp till 1 000 kronor till anställda, ett beslut som förväntas träda i kraft 1 juni. 

Samtliga anställda föreslås omfattas av beslutet utifrån liknande kriterier som för att erhålla friskvårdsbidrag, det vill säga tillsvidareanställda och medarbetare som har en förutsägbar visstidsanställning på tre månader. Beslutet gäller för de som är anställda 1 juni. Sommarpresenten är på 500 kronor per anställd och kommer inte beröra eventuell julklapp. Sommarpresenten ges i form av presentkort från Uppsala handelsförening och Uppsala citysamverkan. Kostnaden för kommunen blir cirka 7 miljoner kronor.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Coronaviruset har haft stor inverkan på hela samhället.  Sommarpresenten förväntas ge en positiv effekt på det lokala näringslivet.
Coronaviruset har haft stor inverkan på hela samhället. Sommarpresenten förväntas ge en positiv effekt på det lokala näringslivet.
Ladda ned bild

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum