Yearwood PR & Productions

Sommartid (Ett annat vi) – Ny singel med SYLVE

Dela

SYLVE är tillbaka med en ny känslosam pianoballad där han sjunger om sin hjärtesorg under den annars så älskade årstiden sommaren.

– Just den dagen då låten skapades hade jag och Calle Johansson, min procucent tänkt träffas för att skriva en glad upptempo låt. Men direkt när jag satte mig studion så rann låten ur mig trots att jag kämpade emot. På några minuter skrev låten sig själv till en del tårar, säger SYLVE.

Det har gått drygt ett år sedan SYLVE släppte debutsingeln ”Låtsas som inget hänt”. Låten var ett samarbete med organisationen Suicide Zero för att uppmärksamma psykisk ohälsa och få fler att prata öppet om självmord.

Det blir mycket innerligt och avskalat när SYLVE i den nya låten sjunger om sitt första brustna hjärta efter en relation med en kille. Minnena från relationen var så pass starka och hårt förknippade med sommaren så att årstiden gått ifrån att vara en period att älska till att istället känna vemod.

Sommartid (Ett annat vi) är en vacker pianoballad som snabbt sätter sig på hjärnan, där SYLVE sjunger om sina känslor och frustration över de minnen som finns från relationen. Piano spelas i låten av jazzpianisten Filip Ekestubbe.

– Sommartid är inspirerad av min första hjärtesorg och hur mycket den påverkat mig. De vackraste minnena av den relationen skapades under sommaren, något som gör den här årstiden olidlig på många sätt, säger SYLVE.

SYLVE är 27 år gammal, bor i Stockholm och är född och uppvuxen i Lerum, utanför Göteborg. SYLVE arbetar till vardags som låtskrivare och vocal producer på legendariska Baggpipe Studios och har jobbat med bland andra Peter Jöback, SVEA, Becky G, Lisa Ajax och världsstjärnan Anastacia.

SYLVE har tidigare släppt de egna låtarna ”Låtsas som inget hänt” och ”Det du ser = Det du får”.

Aktuellt
Idag strax efter kl.17 (kl. 17.12) kan du höra SYLVE i en intervju och höra honom sjunga låten LIVE i Sveriges Radio P4 Stockholm. Allt sker direkt från Baggpipe Studios, i Skärmarbrink. SYLVE blir ackompanjerad på piano av Filip Ekestubbe och Emelie Eriksson körar. 
https://sverigesradio.se/stockholm/


Ladda ner ljudfil, bilder videos:
https://www.dropbox.com/sh/aoy7j7uqcyqbj2q/AAAlnKm5GKnwuPdDEBuEpQOIa?dl=0

SoundCloud - Sommartid (Ett annat vi):
https://soundcloud.com/heysylve/sommartid-demo

Spotify - Sommartid (Ett annat vi):
https://open.spotify.com/track/2mJ7Luidr1JjUVd16zs09f?si=-5RG4eMhSR-VEnLb0qJBrw

Instagram:
https://www.instagram.com/heysylve/

För mer information och kontakt:
Yearwood PR & Productions 
contact@yearwoodpr.com
070-758 57 78

Nyckelord

Bilder

Om

Yearwood PR & Productions
Yearwood PR & Productions

STOCKHOLM

+ 46 70 758 57 78https://www.yearwoodpr.com

Yearwood PR & Productions hjälper dig från grunden med analys, strategi, idéer samt PR- och aktivitetsplaner för att bygga ditt varumärke och skapa uppmärksamhet. Vi hjälper dig att få möjlighet att synas i rätt kanaler för din målgrupp vid rätt tillfälle.

Vi arbetar främst inom musik kultur, nöjesindustri och branscherna restaurang- och krogliv, hotell, mode, styling, inredning och skönhet. Vi har också stor erfarenhet av att planera och genomföra events och större fester.

Följ Yearwood PR & Productions

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.