Yearwood PR & Productions

Sommartid (Ett annat vi) – Ny singel med SYLVE

Dela

SYLVE är tillbaka med en ny känslosam pianoballad där han sjunger om sin hjärtesorg under den annars så älskade årstiden sommaren.

– Just den dagen då låten skapades hade jag och Calle Johansson, min procucent tänkt träffas för att skriva en glad upptempo låt. Men direkt när jag satte mig studion så rann låten ur mig trots att jag kämpade emot. På några minuter skrev låten sig själv till en del tårar, säger SYLVE.

Det har gått drygt ett år sedan SYLVE släppte debutsingeln ”Låtsas som inget hänt”. Låten var ett samarbete med organisationen Suicide Zero för att uppmärksamma psykisk ohälsa och få fler att prata öppet om självmord.

Det blir mycket innerligt och avskalat när SYLVE i den nya låten sjunger om sitt första brustna hjärta efter en relation med en kille. Minnena från relationen var så pass starka och hårt förknippade med sommaren så att årstiden gått ifrån att vara en period att älska till att istället känna vemod.

Sommartid (Ett annat vi) är en vacker pianoballad som snabbt sätter sig på hjärnan, där SYLVE sjunger om sina känslor och frustration över de minnen som finns från relationen. Piano spelas i låten av jazzpianisten Filip Ekestubbe.

– Sommartid är inspirerad av min första hjärtesorg och hur mycket den påverkat mig. De vackraste minnena av den relationen skapades under sommaren, något som gör den här årstiden olidlig på många sätt, säger SYLVE.

SYLVE är 27 år gammal, bor i Stockholm och är född och uppvuxen i Lerum, utanför Göteborg. SYLVE arbetar till vardags som låtskrivare och vocal producer på legendariska Baggpipe Studios och har jobbat med bland andra Peter Jöback, SVEA, Becky G, Lisa Ajax och världsstjärnan Anastacia.

SYLVE har tidigare släppt de egna låtarna ”Låtsas som inget hänt” och ”Det du ser = Det du får”.

Aktuellt
Idag strax efter kl.17 (kl. 17.12) kan du höra SYLVE i en intervju och höra honom sjunga låten LIVE i Sveriges Radio P4 Stockholm. Allt sker direkt från Baggpipe Studios, i Skärmarbrink. SYLVE blir ackompanjerad på piano av Filip Ekestubbe och Emelie Eriksson körar. 
https://sverigesradio.se/stockholm/


Ladda ner ljudfil, bilder videos:
https://www.dropbox.com/sh/aoy7j7uqcyqbj2q/AAAlnKm5GKnwuPdDEBuEpQOIa?dl=0

SoundCloud - Sommartid (Ett annat vi):
https://soundcloud.com/heysylve/sommartid-demo

Spotify - Sommartid (Ett annat vi):
https://open.spotify.com/track/2mJ7Luidr1JjUVd16zs09f?si=-5RG4eMhSR-VEnLb0qJBrw

Instagram:
https://www.instagram.com/heysylve/

För mer information och kontakt:
Yearwood PR & Productions 
contact@yearwoodpr.com
070-758 57 78

Nyckelord

Bilder

Om

Yearwood PR & Productions
Yearwood PR & Productions

STOCKHOLM

+ 46 70 758 57 78https://www.yearwoodpr.com

Yearwood PR & Productions hjälper dig från grunden med analys, strategi, idéer samt PR- och aktivitetsplaner för att bygga ditt varumärke och skapa uppmärksamhet. Vi hjälper dig att få möjlighet att synas i rätt kanaler för din målgrupp vid rätt tillfälle.

Vi arbetar främst inom musik kultur, nöjesindustri och branscherna restaurang- och krogliv, hotell, mode, styling, inredning och skönhet. Vi har också stor erfarenhet av att planera och genomföra större events och festarrangemang.

Följ Yearwood PR & Productions

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Yearwood PR & Productions

SYLVE och Suicide Zero tillägnar musikvideon ”Tänd ett ljus” till de nära 1 600 människor som tar sina liv varje år11.12.2020 12:01:32 CETPressmeddelande

Varje år tar nära 1 600 människor sitt liv i Sverige. SYLVE och Suicide Zero vill tillägna musikvideon med en tolkning av Sveriges mest spelade jullåt till de som kämpar med livet, i hopp om att kunna rädda fler liv. – Hjälp mig och Suicide Zero att dela musikvideon och berätta vem du tänder ett ljus för, så nås fler människor av kunskap som kan rädda liv, säger SYLVE.

Human Behind The Penis - Ny svensk fotobok med konstnärliga fotografier på kukar9.12.2020 14:17:10 CETPressmeddelande

Human Behind The Penis är en coffee table-bok med fotografier på 106 erigerade penisar. Bakom fotografierna gömmer sig en mångfald av olika personligheter, yrkesgrupper, kroppsformer och livshistorier. Vi får möta allt från kändisar, tv-personligheter, poliser, präster och journalister, till lärare, lokförare och myndighetsföreträdare. De har olika bakgrund, sexuell läggning och livsstil. Men det de har gemensamt är att de alla är porträtterade på samma sätt. Och att de är anonyma.

Human Behind The Penis - New Swedish coffee table-book containing art photography of male dicks9.12.2020 13:50:30 CETPress release

“Human Behind the Penis” is a coffee table-book containing photographs of 106 erected penises. Hiding behind the photos is a variety of different personalities, occupations, body types and stories from life. We get to meet everything from celebrities, tv personalities, cops, priests, journalists, to teachers, train conductors and government officials. They all come from different backgrounds, sexual orientations and lifestyles. What they do have in common is that they are all portrayed in the same way, and that they all are anonymous!

NY JULLÅT: SYLVE i en avskalad cover på Sveriges mest spelade jullåt ”Tänd ett ljus”20.11.2020 06:00:00 CETPressmeddelande

Artisten SYLVE släpper idag en cover på en av våra mest folkkära jullåtar, klassikern ”Tänd ett ljus”. Låten skrevs 1987 av Niklas Strömstedt och Lasse Lindblom och framfördes av gruppen TRIAD, där även Janne Bark ingick. I denna nya version som inte är acapella spelar Mattias Andreasson piano när SYLVE sjunger de välkända textraderna som många av oss kan utantill.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum