Länstrafiken Örebro

Sommartidtabellen för stadsbussarna i Örebro börjar gälla från 14 april

Dela

Länstrafiken tidigarelägger sommartidtabellen för stadsbussarna i Örebro. Den nya tidtabellen börjar gälla 14 april. Tidigareläggningen från juni till april sker med anledning av att Länstrafiken vill skapa en bättre beredskap för störningar i trafiken, utifrån ett högt antal sjukskrivningar bland bussförarna. Sommartidtabellen för 2020 medför inga större förändringar i linjesträckningar eller hållplatser, men antalet avgångar reduceras.

Ny tidtabell från 14 april
Ny tidtabell från 14 april

- Vi vill erbjuda en trygghet i vårt utbud, menar Fredrik Eliasson kollektivtrafikchef på Länstrafiken Örebro. Att övergå till sommartidtabellen redan nu gör att vi inte behöver ställa in avgångar från dag till dag utan istället får en kontinuerlig och stabil tidtabell med en reducerad trafik.

Sommartidtabellen har ett mindre trafikutbud. Det ger Länstrafiken möjlighet att ha en god beredskap om sjukskrivningarna ökar ön mer bland bussförarna med anledning av en ökad spridning av samhällssmitta.

Utöver en minskning i antalet avgångar sker det få större förändringar vid bytet till sommartidtabell jämfört med nuvarande tidtabell. En större förändring som sker är att linje 10 och 78, som tillfälligt inte körs, också fortsättningsvis inte kommer att köras under sommaren.

- Vi kommer att köra majoriteten av avgångarna med dragspelsbussar istället för de mindre varianterna av stadsbussar, fortsätter Fredrik Eliasson. Det gör vi för att resenärerna ska ha så mycket utrymme som möjligt. Vi kommer också att sätta in extra bussar på avgångar med många resenärer.

Sommarens tidtabeller för stadsbussarna i Örebro finns publicerade på www.lanstrafiken.se/nyatidtabeller. Inom kort kommer de också finnas i Länstrafikens app och reseplaneraren på webbplatsen.

Region- och expressbuss i länet samt stadsbuss i Karlskoga och Lindesberg körs tillsvidare som vanligt. 

Allmänna råd vid resa med Länstrafiken:

  • Tvätta händerna
  • Håll avstånd
  • Avstå från onödiga resor
  • Undvik rusningstrafik

Länstrafiken uppmanar speciellt resenärer som inte verkligen behöver resa i rusningstid är ska avstå från det för att bereda plats för de som ovillkorligen måste resa för att upprätthålla samhällskritiska funktioner.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ny tidtabell från 14 april
Ny tidtabell från 14 april
Ladda ned bild

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum