Ticket

Sommarvärmen medför rekordbilliga resor till Medelhavet

Dela

Den senaste tidens härliga sommarväder med höga temperaturer i stora delar av landet har lett till prisras på resor till Medelhavet. Allra billigast är resor till Grekland som finns att fynda för under tusenlappen. Fint väder och betydligt lägre efterfrågan innan skolornas sommarlov börjar ligger bakom de extremlåga priserna.

Inga helgplaner? Vad sägs om en veckas charterresa till Mallorca eller grekiska Skiathos inklusive flyg och boende för under tusenlappen? Resesugna svenskar som kan tänka sig att resa med kort framförhållning kan göra riktiga klipp just nu. Men även för de som föredrar lite längre tid att planera och packa resväskan är prisläget mycket fördelaktigt. De närmaste veckorna, fram till skolavslutningarna, går det att göra riktiga reseklipp.

- Det är galet låga priser just nu. Den som kan resa med kort varsel har många härliga resmål att välja på för under tusenlappen, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Anledningen till det extremt låga prisläget stavas främst höga temperaturer i Sverige. Fint väder leder till att efterfrågan på sista minuten-resor avtar, vilket i sin tur ger fallande priser som följd. Samtidigt är efterfrågan generellt lägre så länge skolorna fortfarande är öppna.

- För de som vill komma iväg utomlands och inte litar på att sommaren kommer att bjuda på lika fint väder som vi sett de senaste veckorna är det verkligen just nu bra läge att boka. Om bara några veckor sticker priserna iväg upp, säger Katarina Daniels.

Prisexempel charterresor:

Datum               Reslängd            Avreseort          Resmål               Arrangör            Pris

19/5                    1 vecka              Stockholm         Kefalonia           Airtours             699 kr

19/5                    1 vecka              Göteborg           Mallorca            Airtours             799 kr

20/5                    1 vecka              Köpenhamn      Fuerteventura   Apollo                1 448 kr

20/5                    1 vecka              Stockholm         Skiathos             Airtours             999 kr

20/5                    1 vecka              Köpenhamn      Samos                TUI                     1 558 kr

21/5                    1 vecka              Köpenhamn      Lefkas                 Apollo                1 448 kr

24/5                    8 dagar               Göteborg           Kreta                  TUI                     1 558 kr

26/5                    1 vecka              Stockholm         Alanya               Detur                 1 399 kr

27/5                    1 vecka              Stockholm         Golden Sands    Ving                   1 285 kr

8/6                      1 vecka              Örebro               Mallorca            Ving                   1 385 kr

30/9                    2 veckor             Köpenhamn      Lefkas                 Apollo                688 kr

Prisexempel per person i del av dubbelrum hämtade från www.ticket.se/charter den 18/5.


För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Reserush till Tel Aviv för Eurovision16.5.2019 07:45:00 CESTPressmeddelande

Tel Aviv – ett spännande, exotiskt resmål som seglat upp som en av svenska resenärers trendigaste weekendstäder. Ett gigantiskt utbud av arkitektur, design, restauranger och legendariskt nattliv, tillsammans med en lång sandstrand. I år är Tel Aviv värd för Eurovision Song Contest, och svenskar som vill se Sverige tävla i semifinalen på torsdagen och naturligtvis även finalen på lördagen har gett en ökning av resebokningar till staden på 178 procent.

Kyligt vårväder ökar efterfrågan på utlandsresor10.5.2019 07:40:00 CESTPressmeddelande

Maj har hittills bjudit på betydligt kallare väder än vanligt, med snö- och hagelbyar på många håll runt om i landet. Detta har lett till att efterfrågan på utlandsresor till varmare temperaturer ökar. Många svenskar passar på att resa iväg inom de kommande veckorna, till exempel i samband med Kristi himmelsfärd eller Nationaldagen, medan andra vill garantera en varmare semester och därför ser till att solsäkra sommaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum