Umeå kommun

Sommarvikarier inom vård och omsorg erbjuds boende

Dela

Umeå kommun, i samverkan med AB Bostaden, erbjuder nu sommarvikarier boende i studentrum. Tanken är att bostadsbrist inte ska vara avgörande för att komma till Umeå och jobba i sommar.

Fotograf Henke Olofsson
Fotograf Henke Olofsson

– Vi vet att det är svårt att få tag på ett boende i Umeå, särskilt för två månader. Därför erbjuder vi nu ett tidsbegränsat ”sommarkontrakt” på ett möblerat studentrum. Förhoppningen är att detta ska göra det möjligt för fler att upptäcka Umeå i sommar och kombinera det med sommarjobb inom vård och omsorg, säger Malin Sundbom, verksamhetschef, vård och omsorgsboende, Umeå kommun.

– Det känns riktigt bra att i samverkan med kommunen kunna erbjuda sommarvikarier ett smidigt boende i Umeå i sommar. Vi vet att behovet av vikarier inom vård och omsorg är stort och vi vill göra allt vi kan för att underlätta för de som vill komma hit och jobba. Nu hoppas vi att alla ska trivas i våra möblerade studentrum, säger Anders Hugosson, marknadschef på Bostaden.

Totalt behöver cirka 900 vikarier anställas för jobb inom främst äldreomsorg och funktionshinderomsorg.

– Vi tror att det här är ett attraktivt erbjudande, men antalet rum är begränsade så det gäller att vara snabb med sin ansökan om sommarjobb! säger Malin Sundbom.

Fakta om erbjudandet:

Den sommarvikarie som uppfyller följande krav har möjlighet att få hyra ett studentrum under sommaren.

  1. Folkbokförd utanför Umeå kommun
  2. Arbeta hela sommarperioden inom vård och omsorg i Umeå kommun (vecka 24–32, inskolning sker vecka 24)
  3. I dagsläget inte tillsvidareanställd av Umeå kommun.
  4. Anställningsavtalet och hyresavtalet är underskrivet senast 30 april.

Hyran är 3 500kr/månad. Hyran dras automatiskt av lönen så man behöver inte själv sköta inbetalningen. Studentrummen finns inom stadsdelen Ålidhem. Rummet är möblerat med säng, skrivbord, bokhylla och har egen toalett. Tillgång till gemensamt kök.

Mer information:

Malin Sundbom
verksamhetschef vård- och omsorgsboende
äldreomsorg
Umeå kommun
090-16 35 81
070-650 69 97
malin.sundbom@umea.se

Magnus Börlin
utvecklingsledare
personalfunktionen
Umeå kommun
090-16 10 42
072-534 76 76
magnus.borlin@umea.se

Elin Olsson
kommunikatör och presskontakt
AB Bostaden i Umeå
070-612 55 61
elin.olsson@bostaden.umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf Henke Olofsson
Fotograf Henke Olofsson
Ladda ned bild
Fotograf AB Bostaden
Fotograf AB Bostaden
Ladda ned bild

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Positivt besked för nio nya flerbostadshus på Ålidhem23.5.2019 17:02:02 CESTPressmeddelande

Bostaden har sökt Bygglov för nio nya flerbostadshus vid Magistervägen på Ålidhem. Husen byggs till stora delar på befintliga parkeringsplatser. Ett nytt parkeringsgarage ska planeras i anslutning till de nya husen men trots det saknas det 116 parkeringsplatser enligt parkeringsnormen. Förutsatt att parkeringsgaraget, som är ett separat bygglovsärende, får godkänt ställer sig byggnadsnämnden positiv de nya flerbostadshusen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum