Djurens RättDjurens Rätt

Somrig växtbaserad meny till midsommarafton

Dela

Det går utmärkt att få alla smaker av sommaren samtidigt som det är helt växtbaserat! Djurens Rätts inspirationssajt Välj Vego bjuder på förslag på en trerättersmeny samt två oväntade midsommarbubblare lagom till midsommarhelgen.

Foto: Välj Vego
Foto: Välj Vego

Trerätters á la midsommar

Förrätt: Potatishalvor med vegansk laxröra
Vi passar gärna på att äta så mycket färskpotatis vi kan när det äntligen är säsong för det! Därför känns de som ett självklart inslag som förrätt till middagen.
Till receptet!

Varmrätt: Silltårta - utan still
Okej, det blir ingen varm varmrätt - men vem behöver det på midsommar? Nej, det är bättre att imponera med en pampig tårta! Det här är inte din vanliga smörgåstårta, utan en vegansk version av silltårta med flera lager. Istället för sill har vi inlagd senapstofu. Extra god blir den förstås om du låter den stå i kylen över natten innan midsommarafton!
Till receptet!

Efterrätt: Söta JordGubbar med grädde
En twist av klassikern jordgubbar och grädde. Här serveras svenskarnas favoritbär som små sommartomtar - för vem säger att vi inte kan ha tomtar med även under midsommar?
Till receptet!


Bubblare - midsommarmat med twist!

Midsommarburgare
Trött på att alltid äta samma gamla vanliga hamburgare? Vill du komma ifrån traditionell midsommarmat? Då är dessa rätt för dig! Smaken av sommar genomsyrar burgarna med potatissallad och jordgubbar. Våga testa - du kommer inte ångra dig!
Till receptet!

Pizza med smak av midsommar
En växtbaserad pizza som inte kommer att få dig att sakna en enda smak från midsommarbuffén - för den kommer med (nästan) allt. En botten på knäckebröd, vegansk ost, färskpotatis, tångkaviar, creme fraiche, gräslök och lite annat. 
Till receptet!

Alla recept och bilder är välkomna att användas så länge Välj Vego anges som källa. Väljvego.se är Djurens Rätts inspirationssajt som gör det lätt att välja vego!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Välj Vego
Foto: Välj Vego
Ladda ned bild
Potatishalvor med vegansk laxröra. Foto: Välj Vego
Potatishalvor med vegansk laxröra. Foto: Välj Vego
Ladda ned bild
Silltårta utan sill. Foto: Välj Vego
Silltårta utan sill. Foto: Välj Vego
Ladda ned bild
Silltårta utan sill. Foto: Välj Vego
Silltårta utan sill. Foto: Välj Vego
Ladda ned bild
Söta JordGubbar med grädde. Foto: Välj Vego
Söta JordGubbar med grädde. Foto: Välj Vego
Ladda ned bild
Midsommarburgare. Foto: Välj Vego
Midsommarburgare. Foto: Välj Vego
Ladda ned bild
Pizza med smak av midsommar. Foto: Välj Vego
Pizza med smak av midsommar. Foto: Välj Vego
Ladda ned bild

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Väljvego.se är Djurens Rätts inspirationssajt som gör det lätt att välja vego!

 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Banbrytande seger för miljontals djur när EU-kommissionen gav sitt stöd till End the Cage Age30.6.2021 12:59:56 CEST | Pressmeddelande

En historisk framgång för miljontals djur kom när EU-kommissionen meddelade under en presskonferens idag att de stödjer medborgarinitiativet End the Cage Age. Initiativet är ett samarbete mellan Djurens Rätt och 170 andra organisationer. Går förslaget igenom hela vägen innebär det ett förbud mot att hålla djur i bur inom lantbruket i EU, vilket kommer påverka över 300 miljoner djur årligen.

Djurens Rätt i gemensamt upprop: Stäng minkfarmerna i Sverige permanent24.6.2021 09:19:30 CEST | Pressmeddelande

Idag går Djurens Rätt, tillsammans med ett 40-tal andra organisationer, ut i ett gemensamt upprop med en uppmaning till Sveriges regering och riksdag. Efter att SARS-CoV-2 spridits på majoriteten av Sveriges minkfarmer i höstas, införde regeringen ett tillfälligt avelsförbud under 2021. För att undvika risken att smittspridning ska uppkomma framöver kräver nu organisationerna i det gemensamma uppropet att regeringen snarast tar fram en avvecklingsplan för minkfarmerna i Sverige.

Historisk framgång när EU-parlamentet gav sitt stöd till medborgarinitiativet End the Cage Age10.6.2021 16:52:20 CEST | Pressmeddelande

Historia skrevs idag när EU-parlamentet röstade om medborgarinitiativet End the Cage Age. Initiativets mål är ett förbud av burhållning av djur inom lantbruket och är ett samarbete mellan Djurens Rätt och 170 andra organisationer. Med sina 1,4 miljoner underskrifter är End the Cage Age det tredje mest framgångsrika medborgarinitiativet någonsin. Går förslaget igenom hela vägen innebär det en historisk förändring för 300 miljoner djur i Europa - årligen.

Kraftig minskning av kycklingkonsumtionen under 2021 – 1,4 miljoner kycklingar undvek att hamna på tallrikarna2.6.2021 13:29:04 CEST | Pressmeddelande

Samtidigt som skandalen från Kronfågels slakteri, där kycklingar skållats levande och smutsigt kött florerat i media, presenteras statistiken för köttkonsumtion i Sverige under årets första kvartal. Den visar att kycklingkonsumtionen gick ner rejält, vilket innebär en minskning om 1,4 miljoner färre kycklingar som lagts på svenskarnas tallrikar jämfört med samma kvartal föregående år. Sett till hela köttkonsumtionen minskar den totalt med ungefär 1,5 miljoner färre individer på tallrikarna.

Ny undersökning: Fler än hälften oroade för smittspridning från storskalig djurhållning2.6.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Majoriteten av svenskarna är oroade för smittspridning från storskalig djurhållning, det visar en ny opinionsundersökning från Novus. Nu har Djurens Rätt, Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation, tagit fram ett åtgärdspaket till regeringen för att förhindra att pandemier som Covid-19 ska uppkomma framöver. Bland annat om en uppmaning att sätta ett slutdatum för att hålla minkar i bur i Sverige.

Djurens Rätt om VD-bytet: “Det är Kronfågels slaktfabrik som måste förändras”31.5.2021 14:11:02 CEST | Pressmeddelande

Efter att skandalen om kycklingar som skållats levande och smutsigt kött på Kronfågels slakteri uppdagades i förra veckan, rapporterades det idag att koncernens VD Leif Bergvall Hansen sparkas. Djurens Rätt vill nu betona att ett byte av chef inte förändrar situationen, utan det är det systematiska felen som gång på gång sker och som drabbar djuren som måste förändras. Takten för slakten måste minska.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum